Jei jau parūpo, kokių konkrečiai produktų reikės ir kaip viską atlikti, galite vadovautis toliau pateiktomis instrukcijomis iš portalo wikihow.com. Jame skelbiamos publikacijos autoriai tikina, kad naudodamos savos gamybos grožio produktus ne tiktai sutaupysite pinigų, bet ir atrodysite tiesiog puikiai.

Odos priežiūros produktų gamyba

Kokybišką kūno prausiklį galima pasigaminti iš medaus, kokosų aliejaus ir Kastilijos muilo. Prireiks po 89 ml kiekvieno ingrediento. Visus juos gerai sumaišykite stikliniame arba plastikiniame inde. Prausdamosi po dušu išsitrinkite pasiruoštu mišiniu kūną, pakankamai įmasažuokite priemonę į odą, o tada nuskalaukite muilo likučius.

• Jei norite, į priemonę galite įlašinti 10–15 lašų eterinio aliejaus, kad prausiklis įgautų malonų aromatą. Tiks levandų, pipirmėčių arba ramunėlių eterinis aliejus.

Kūno šveitikliui pasigaminti prireiks cukraus ir aliejaus. Produktų reikia imti po lygiai. Taigi, į stiklinį arba plastikinį indą įberkite 120 g cukraus ir įpilkite 120 ml alyvuogių arba kokosų aliejaus. Produktus sumaišykite iki vientisos masės. Toks šveitiklis efektyviai šalina negyvas odos ląsteles ir sugrąžina odai gyvybingumą. Nušveitus kūną, šveitiklį reikia nuplauti vandeniu.

• Kad kūno šveitiklis maloniai kvepėtų, įpilkite į jį pusę šaukštelio (2,5 ml) vanilės ekstrakto.

Jei losjoną pasigaminsite pačios, neteks nerimauti dėl jo sudėtyje esančių ingredientų kokybės, kadangi puikiai žinosite, jog visi jie – natūralūs. Tereikia kūnui skirtą aliejų sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir puikus losjonas – pagamintas. Tiesą sakant, net ir maišyti nėra būtina, nes paprasčiausias alyvuogių aliejus tikrai gali atstoti losjoną.

• Dėl kvapo pamėginkite įlašinti kelis lašus pipirmėčių, levandų, citrinų arba šalavijų eterinio aliejaus.

Patarimas. Jei norite, alyvuogių aliejų galite pakeisti kokosų aliejumi. Ir vienas, ir kitas drėkina odą, bet kokosų aliejaus kvapas ne toks intensyvus kaip alyvuogių aliejaus.

Veido kaukę pavyks susiplakti iš tokių produktų, kurių tikrai yra jūsų virtuvėje. Gaminant veido kaukę, galima derinti kuo įvairiausius ingredientus. Toliau – tik keletas variantų.

• Norėdamos pasigaminti drėkinamąją kaukę, sutrinkite pusę avokado ir sumaišykite jį su šaukštu (15 ml) jogurto ir šaukštu (15 ml) medaus.
• Poras sutraukiančią kaukę pavyks pasigaminti iš kiaušinių baltymų, apelsinų sulčių bei ciberžolių.
• Raminamajai kaukei pasigaminti prireiks medaus, cinamono ir citrinos.
• Jei norite pasigaminti veido raudonį mažinančią kaukę, avižinius dribsnius sumaišykite su medumi ir sutrintu bananu.

Plaukų priežiūros produktų gamyba

Patį paprasčiausią šampūną galima pasigaminti lygiomis dalimis sumaišant Kastilijos muilą ir vandenį. Įpilkite po 120 ml vieno ir kito ingrediento į stiklinį arba plastikinį indą, gerai juos suplakite ir įtrinkite tam tikrą kiekį į sudrėkintus plaukus. Priemonę nuskalaukite vandeniu.

• Kad šampūnas įgautų drėkinamųjų savybių, įpilkite į jį šaukštą alyvuogių aliejaus.

• Kad produktas būtų kvapnus, įlašinkite 2–3 lašus eterinio aliejaus.
Patarimas. Jei norite, kad šampūnas veiktų raminančiai, rinkitės levandų eterinį aliejų, jei siekiate žvalinančio efekto, tiks pipirmėčių eterinis aliejus, o jeigu jums patiktų, kad šampūnas dvelktų gaiva, rekomenduojame išmėginti citrinų eterinį aliejų.

Plaukams skirtą kondicionierių pavyks susimaišyti iš virtuvėje esančių produktų. Sutrintą bananą ar avokadą arba 120 ml natūralaus jogurto sumaišykite su šaukšteliu kokosų arba alyvuogių aliejaus ir šaukšteliu medaus. Gautu produktu ištepkite šampūnu ištrinktus plaukus ir palikite maždaug trims minutėms. Tada gerai nuskalaukite plaukus vandeniu, pašalindami visus kondicionieriaus likučius.

• Turėkite omenyje, kad kambario temperatūra šiam mišiniui netinkama. Pasigamintą kondicionierių reikia supilti į hermetišką indą ir laikyti šaldytuve. Tinkamas naudoti jis išlieka ne ilgiau kaip savaitę.
• Jei norite turėti purškiamą, iššukuoti plaukus padedantį produktą, pasigaminkite tokį kondicionierių, kurio nereikėtų nuplauti.

Domina natūralus plaukų lakas? Jį pasigaminti pavyks iš želatinos ir vandens. Šaukštelį (5 g) želatinos įberkite į 240 ml karšto vandens ir maišykite tol, kol želatina ištirps. Dabar leiskite skysčiui ataušti ir perpilkite jį į buteliuką su purškiamuoju antgaliu. Šia priemone galima purkšti tiek drėgnus, tiek sausus plaukus.

• Tokį plaukų laką kambario temperatūroje galima laikyti iki maždaug šešių mėnesių, tiktai kaskart prieš naudodamos, priemonę suplakite.

Plaukams skirtą želę galima pasigaminti patobulinant alavijų želę, kurios galima nusipirkti parduotuvėse. Į 120 ml įsigyto produkto įlašinkite apie 20 lašų eterinio aliejaus, kad priemonė įgautų malonų aromatą.

• Pasigamintą želę laikykite orui nepralaidžiame indelyje. Kambario temperatūroje produktas išlieka tinkamas naudoti iki trijų mėnesių.

Kosmetinių priemonių gamyba

Ingredientai, iš kurių galima pasigaminti lūpų balzamo, – tai bičių vaškas, kokosų aliejus ir kakavos sviestas. Į stiklinį arba plastikinį indą įberkite 60 g sutarkuoto bičių vaško, įkrėskite 2 šaukštus (30 ml) kakavos sviesto, 3 šaukštus (45 ml) kokosų aliejaus ir dar įpilkite šaukštą (15 ml) migdolų aliejaus. Indą su šiais produktais įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite, kol jie ištirps, kas 15 sekundžių masę pamaišydamos.

• Kad būtų patogu naudoti, pagamintą ir dar šiltą balzamą supilstykite į mažesnius indelius ir leiskite jam atvėsti. Ataušęs produktas yra kietos konsistencijos.
• Lūpas tepkitės pagal poreikį.

Patarimas. Jei norite, kad balzamas suteiktų lūpoms atspalvį, jį gamindamos ingredientų mišinį papildykite lūpoms saugiu pigmentu.

Norimo atspalvio akių šešėlių galima pasigaminti iš akių šešėlių pigmentų. Jų galima įsigyti internetu, o tada, maišant įvairias spalvas, išgauti norimą unikalų toną. Šešėliai gali likti pudros pavidalo, bet jeigu norite, maždaug šaukštelį (5 g) pigmento galite sumaišyti su keliais lašais izopropilo alkoholio ir gautą pastą perkelti į akių šešėliams skirtą disko pavidalo formelę. Uždenkite pastą popieriniu rankšluosčiu ir paspauskite, kad rankšluostis sugertų skysčio perteklių.

• Įsitikinkite, kad pigmentai, iš kurių susiruošėte gaminti akių šešėlius, yra saugūs ir tinkami akims skirtos kosmetikos gamybai.

Nustebsite, bet net blakstienų tušo galima pasigaminti namuose. Tam prireiks kelių ypatingų ingredientų. Nedidelėje keptuvėje ant mažos kaitros ištirpinkite 2 šaukštelius (10 ml) kokosų aliejaus, 4 šaukštelius (20 ml) grynojo alavijo ir šaukštelį (5 g) sutarkuoto bičių vaško. Kai šie ingredientai ištirps, nukelkite keptuvę nuo viryklės ir papildykite mišinį maždaug puse šaukštelio (2,5 g) aktyvintųjų anglių arba kakavos miltelių. Viską gerai išmaišykite ir gautą masė supilkite į švarų blakstienų tušui skirtą indelį.

• Nuo anglies tušas įgaus juodą, o nuo kakavos miltelių – rudą spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)