Tarp jų: hormoninio pobūdžio problemos, kiaušidžių disfunkcija, veninės kraujotakos ir limfos apytakos nepakankamumas, netinkama mityba, pasyvus gyvenimo būdas, priklausomybė nuo nikotino ir alkoholio, nėštumas, staigūs svorio pokyčiai ir paveldimumas.
Ir nors kova su „apelsino žievele“ nėra labai lengva, laikantis tam tikrų taisyklių galima šią problemą jei ne išspręsti, tai bent gerokai sumažinti.

Visų pirma, būtina:

Atmesti medicininius veiksnius

Kiekvienai iš mūsų būtina reguliariai, išsamiai tikrintis sveikatą. Tai padės laiku atpažinti rimtas medicinines problemas ir imtis reikalingų priemonių. Nepriklausomai nuo amžiaus ir svorio, kiekvienai moteriai reikėtų bent kartą per 6 mėnesius apsilankyti pas ginekologą ir endokrinologą.

Gerti užtektinai vandens

Specialistai rekomenduoja gerti ne mažiau 2 litrų vandens per dieną. Didesnę dalį skysčių reikėtų išgerti pirmoje dienos pusėję – tai padės išvengti patinimų. Sveikiausia gerti negazuotą mineralinį ar jonizuotą vandenį, žalią arbatą arba erškėtrožių vaisių arbatą, taip pat deguonies kokteilius.

Sumažinti porcijų dydį

Šiais laikais celiulitu skundžiasi net paauglės, bet atminkite – klimakso metu medžiagų apykaitos procesai moters organizme sulėtėja. Todėl apie celiulito profilaktiką vertėtų susimąstyti jau jaunystėje, o po 40 metų rekomenduojama trečdaliu sumažinti suvartojamo maisto kiekį.

Atsisakyti cukraus ir gliukozės

Daug kas klaidingai mano, kad celiulitas atsiranda, kai vartojame per daug riebaus maisto. Tai teisinga tik iš dalies. Pagrindinė priežastis, kodėl ima kauptis poodiniai riebalai – gliukozės vartojimas. Tarkime, jūs suvalgėte 500 g saldainių. Iš jų gausime 250 g gryno celiulito! Bet yra ir kitas variantas – suvalgyti vieną saldainį ir padaryti 25 pritūpimus.

Nustoti badauti

Alkis nepadeda kovoti su celiulitu, kaip tik atvirkščiai – tik pablogina odos būklę. Kai badaujame, organizmas pradeda aktyviai kaupti riebalų atsargas. Todėl rekomenduojama ne badauti, bet atidžiai peržvelgti savo kasdienį valgiaraštį ir atsisakyti nesveikų produktų, taip pat reikėtų pradėti reguliariai sportuoti.

Naudoti priemones nuo celiulito

Nereikia chaotiškai ir fanatiškai bandyti visus egzistuojančius kremus nuo celiulito. Tačiau taip pat neverta per ilgai naudoti vieno kremo. Oda turi savybę priprasti prie vieno ar kito produkto, todėl kremus reikia keisti kas 2-3 mėnesius. Naudojant specialias priemones taip pat veiksminga masažuoti problemines vietas. Kas tris dienas rekomenduojama šveisti kūno odą.

Nenešioti aptemptų džinsų

Pamirškite aptemptus drabužius. Aptempti džinsai suspaudžia kraujagysles ir sutrikdo normalią kraujo apytaką.

Priimti savo kūną

Svarbiausia – priimti ir besąlygiškai mylėti savo kūną. Kai tik nustosite sau priekaištauti ir save bausti, organizmas nustos jausti nuolatinį stresą ir kaltę. Ir iškart pasijusite geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)