Studijoje įrengti Vokietijoje pagaminti „miha bodytec“ treniruokliai daugelį metų sėkmingai naudojami profesionaliame sporte, medicinoje, kovojant su nugaros skausmais ir reabilitacijoje. Šiuo metu visame pasaulyje ir Europoje veikia virš 1000 specializuotų „miha bodytec“ įrangą naudojančių sporto studijų.

20 minučių treniruotės su „miha bodytec“ prilygsta 4 valandų įprastai treniruotei. Taip yra todėl, kad intensyviai vienu metu dirbama su keliomis raumenų grupėmis ir pasiekiami giliai esantys raumenys. Treniruoklis atkartoja biosignalus, kuriuos natūraliai siunčia mūsų kūnas, padeda sustiprinti seniai nenaudotas ir pamirštas raumenų grupes, teigiamai veikia bendrą žmogaus savijautą.

„fit20“ studijos vadovas, kineziterapeutas Edvinas Brasas teigia, kad kiekviena treniruotė vyksta padedant asmeniniam treneriui ir atliekant specialius fizinius pratimus. „Šį Lietuvoje dar naują treniravimosi būdą visame pasaulyje išpopuliarino legendinis aktorius Bruce Lee. Tačiau treniruokliai skirti ne tik sportininkams ar užkietėjusiems sporto klubų lankytojams. Treniruokliai padeda veiksmingai kovoti su nugaros skausmais, treniruotės gali būti derinamos su lieknėjimo programomis“,- sako jis.

Bairoito universitete (Vokietija) buvo atlikti nepriklausomi tyrimai*, kurių metu tirtas RES treniruočių poveikis žmonėms turintiems nugaros skausmų. Nustatyta, kad nuolat treniruojantis su šiuo įrenginiu, galima užkirsti kelią nugaros skausmui ir netgi neutralizuoti lėtinius susirgimus. 88 proc. tyrimo dalyvių ženkliai sumažėjo nugaros skausmas. Po 2 treniruočių 20 proc. tyrimo dalyvių visiškai nebejuto skausmo, o po 6 savaičių treniravimosi net 50 proc. dalyvių nebejuto skausmo.

Nepriklausomi tyrimai atlikti Kelno sporto universitete ir Bairoito sporto universitete**, Vokietijoje, parodė, kad reguliariai atliekamas viso kūno RES treniravimas per trumpą laiką duoda ženklų sportininkų gebėjimų pagerėjimą. Tyrimai parodė, kad per 3 mėnesius sportininkų kūno raumenų apimtis padidėjo vidutiniškai 4 cm - gerokai daugiau nei treniruojantis įprastais metodais. RES per 4 savaites treniravimosi padidino sportininkų maksimalią galią iki 30 proc. (judėjimo greitį ir stiprumą).

Šaltiniai:

* Tyrimai atlinkti Bairoito universitete(Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003).

** Bairoito universiteto studijos Boeckh-Behrens ir kt. 2002-2006) ir Vokietijos Kelno sporto universiteto studijos (Kleinöder / Kreuzer / Speicher 2006-2008).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)