Maisto produktai, valantys kepenis

Maisto produktai, kurie valo kepenis: špinatai, kiaulpienių lapai, artišokai, imbieras, česnakas, migdolai, graikiniai riešutai, žalioji arbata. Kepenims puikiai padeda medus. Suvalgykite po vieną valgomąjį šaukštą ryte ir vakare, užgerdami šilta žolelių arbata.

Knygoje „Sveikatos receptai kaip išvalyti organizmą“ pateikiama keletas patarimų, kaip išsaugoti sveikas kepenis. Organizmą puikiai valo avižos, obuoliai, kriaušės, braškės, pupelės ir žirniai.

Burokėliuose esančios medžiagos valo kraują, žarnyną, kepenis, saugo organizmą nuo alkoholio kenksmingo poveikio ir veikia jį kaip antioksidantas. Razinose esantis inulinas valo kepenis, inkstus ir žarnyną. Kepenų tiubažas namuose: siekiant išvengti tulžies sutirštėjimo, dėl kurio gali išsivystyti tulžies pūslės akmenligė, reikia daryti vadinamąjį tiubažą.

Nevalgius išgeriama 200-250 ml kambario temperatūros mineralinio vandens, prieš tai palaikius jį atidengtame butelyje, kad pasišalintų dujų perteklius (galima įmaišyti kiaulpienės šaknų). Po 15-20 min. šią procedūrą pakartojame, o po to 1,5 valandos pagulime ant dešiniojo šono (sulenkus kojas), dešinę pašonę šildant šildykle.

Produktai, ypač kenksmingi kepenims

Reikėtų atsisakyti keptos mėsos, aštrių, riebių padažų, užkandžių, krakmolingo maisto - baltų miltų, saldžių pyrago gaminių, sausainių. Jei sergama kepenų liga, reikia mažiau vartoti acto, pipirų, garstyčių, ridikų, keptų svogūnų, mažinti kavos ir kakavos kiekį.

Tam, kad sustiprintumėte nesveikas kepenis, patariama kasdien išgerti iki pusės litro burokų ir morkų sulčių, santykiu 1:4. Kepenims reikia vitaminų A, B, C, K, kurių gausų vištų kiaušinių tryniuose, svieste, varškėje, burokuose, obuoliuose, braškėse.