Dažniausiai juodi taškeliai nusėja nosį. Galima juos spaudyti, bet tada, tikėtina, užkrėsite odą ir po kelių dienų dar keli spuogai išdygs ne tik ant nosies, bet ir jos papėdėje.

Siūlome keletą veiksmingų priemonių.

ŽALIOSIOS ARBATOS IR BALTOJO MOLIO KAUKĖ

Žalioji arbata švelniai nuvalys odą, pamažu šalins juodus taškelius, o arbatmedžio aliejus padės odai atsigauti ir apsaugos nuo galimo uždegimo. Baltasis molis žinomas savo savybėmis ištraukti iš porų visokį šlamštą.

Reikės: 1 pakelio žaliosios arbatos, 0,5 šaukštelio arbatmedžio aliejaus, 2 šaukštelių baltojo molio.

Paruošimas. Užpilkite arbatos pakelį karštu vandeniu, palaikykite 2-3 minutes, ištraukite pakelį ir leiskite arbatai atvėsti iki kambario temperatūros.

Pakelį praplėškite ir 1 šaukštelį žolių sumaišykite su baltuoju moliu ir arbatmedžio aliejumi, paskui atskieskite kaukę žaliąja arbata iki skysto kremo konsistencijos.

Tepkite kaukę storu sluoksniu ant nosies bei kitų veido vietų, uždenkite polietileno plėvele, kad sustiprintumėte veikimą, ir leiskite išdžiūti.

Nuplaukite kaukę po 20-30 minučių dušo žele ir minkšta kempinėle, paskui nuvalykite odą poras sutraukiančiu toniku ir patepkite lengvu drėkinamuoju kremu.

VALOMOJI SODOS KAUKĖ

Iki tirštos pastos konsistencijos sumaišykite baltąjį molį, valgomąją sodą ir 3 proc. vandenilio peroksido tirpalą (peroksido ir šilto vandens santykis 1:2).

Vatos diskelį suvilgykite šiltame vandenyje arba ramunėlių arbatoje ir uždėkite ant nosies, kad oda suminkštėtų ir atsivertų poros.

Tada tepkite ant nosies paruoštą kaukę, kruopščiai pamasažuokite, palikite 5-7 minutėms, o po to nuplaukite. Odą nuvalykite poras sutraukiančiu toniku ir patepkite drėkinamuoju kremu.

ALIEJAUS KAUKĖ

Įsitikinsite, kaip vieni riebalai tirpina kitus riebalus, susikaupusius odos porose.

Reikės: 2 šaukštelių vynuogių kauliukų aliejaus, 0,5 šaukštelio arbatmedžio aliejaus, 3-4 lašelių citrinos eterinio aliejaus.

Paruošimas. Vynuogių kauliukų aliejų pamažu pašildykite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, paskui supilkite kitus ingredientus.

Užtepkite aliejinę kaukę ant švarios ir sausos nosies odos ir laikykite 20-30 minučių, paskui nuvalykite kosmetine servetėle, toniku be spirito.

RŪGŠTINĖ KAUKĖ

Reikės: 1 šaukštelio sumalto aspirino, 1 šaukštelio medaus, 2 šaukštelių tyrės iš braškės ar pomidoro.

Paruošimas. Viską sumaišykite, užtepkite masažuojamaisiais judesiais ant švarios odos su atvertomis poromis (prieš tai palaikyti ramunėlių arbatos kompresą). Kaukę laikykite 5-10 minučių, vėl pamasažuokite ir nuplaukite šiltu, paskui šaltu vandeniu. Tada nuvalykite odą poras sutraukiančiu toniku ir patepkite drėkinamuoju kremu.

CITRINŲ, PAPAJOS IR MEDAUS KAUKĖ

Reikės: 1/3 stiklinės šviežiai spaustų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, papajos (arba moliūgo) košelės, kukurūzų miltų arba krakmolo.

Paruošimas. Citrinų sultyse ištirpinkite medų, jame suvilgykite vatos diskelius ir dėkite ant inkštirais nusėtų vietų. Kai diskeliai apdžius, vėl suvilgykite. Taip kartokite 3-4 kartus, atsižvelgdamos į odos jautrumą, tada odą nuplaukite. Galima tuo tirpalu valyti odą, leisti nudžiūti ir vėl valyti. Rinkitės, kuris variantas jums patogesnis.

Tada sumaišykite papają su kukurūzų miltais ir įpilkite šiek tiek medaus-citrinų košės. Kaukė bus tiršta. Laikykite ant veido 5-10 minučių, paskui nuplaukite vandeniu. Paskutiniai žingsniai - tonikas ir drėkinamasis kremas.

BALTYMŲ IR ALIEJŲ KAUKĖ

Reikės: 1 kiaušinio baltymo, 10-15 arbatmedžio aliejaus lašelių, 1 šaukštelio vynuogių kauliukų aliejaus, 1/3 šaukštelio druskos, 1-2 šaukštų sodos.

Paruošimas. Baltymus suplakite iki standžių putų. Sumaišykite vynuogių kauliukų aliejų su druska, įlašinkite arbatmedžio aliejaus, įdėkite 1 šaukštą baltymo putų ir sutirštinkite masę druska.
Veido poras atidarykite šiltais kompresais, užtepkite kaukę sukamaisiais judesiais nuo centro iki veido šonų. Inkštiruotų vietų netrinkite, tepkite paprastai.

Kai kaukė apdžius, užtepkite dar vieną ar du sluoksnius. Paskutinį sluoksnį laikykite 5-7 minutes, nusiprauskite drungnu vandeniu, tada nuvalykite odą toniku ir patepkite drėkinamuoju kremu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)