Daugybėje tinklaraščių mirga marga patarimų, kaip pasigražinti ir sutaupyti pinigų, ir nors visos esame išradingos, kai kurios naminės grožio priemonės gali padaryti tik žalos, o ne norimos naudos, rašo independent.co.uk.

Spuogelių tepimas dantų pasta

Dantų pasta turi antibakterinių ypatybių, bet atsiminkite, kad ji sukurta kietam dantų emaliui, o ne minkštai, jautriai odai. Dantų pasta išdžiovins odą aplink spuogelius, sutrikdys pH balansą, taigi gresia odos sudirgimas.

Plastikiniai šablonai akių dažymui

Kai daugelis grožio tinklaraštininkių deda prie akių peilius ir daugelį keisčiausių daiktų, plastikiniai šablonai, juostelės atrodytų mažiausia blogybė. Ir vis tik būkite atsargios – priklijavus atitinkamos formos juostelę, užtepsite akių šešėlį ar liniją teptuku tobulai, tačiau oda aplink akis jautri, tad nuo juostelės klijavimo gali parausti, sudirgti.

Blakstienų rietiklio kaitinimas

Kaitrių blakstienų rietiklių pasiūla tikrai didelė, išsirinkite kokybišką produktą. Na o kaitinti paprastą blakstienų rietiklį plaukų džiovintuvu – senas ir rizikingas būdas. Jei įkaitinsite rietiklį per stipriai, jis gali nudeginti blakstienas.

Lūpų putlinimas namuose

Vienu metu paauglės, norėdamos būti panašios į garsenybę, bandė pasiputlinti lūpas be operacijų – įtraukiant lūpomis puodelį ir taip sukuriant vakuumą. Rezultatai neretai šokiruodavo. Daugeliui paauglių sutrūkinėjo kraujagyslės, pratrūko ir ėmė kraujuoti lūpos.

Blakstienų tepimas vazelinu, kad jos būtų tankesnės

Vazelinas daug kur naudojamas, bet tik ne aplink akis. Tepant jį aplink akis gali užsikimšti poros, gali iškilti spuogelių.

Makiažo sutvirtinimas plaukų laku

Ši akmens amžiaus gudrybė gali ne juokais pakenkti odai. Plaukų lake daug chemikalų, alkoholio, taigi oda išdžius ir sudirgs. Taip pat gali užsikimšti poros, taigi galim išbėrimai, paraudimai.

Dantų balinimas vandenilio peroksidu

Vandenilio peroksidas – balinamoji medžiaga, kurios yra dantų pastose, tačiau tai nereiškia, kad reikia skalauti juo burną, nors taip ir pataria kai kurios grožio tinklaraštininkės. Bet koks produktas, kuriame yra daugiau nei 0,1 proc. vandenilio peroksido, turi būt naudojamas tik su odontologo priežiūra. Skalaudamos burną su vandenilio peroksidu galite pažeisti dantų emalį ar dantenas ir burnos gleivinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją