Vėžinės ląstelės daugiausia yra priklausomos nuo cukraus, nes jos pačios negali išskirti energijos kitais būdais. Eksperimentai su graužikais parodė, jog moliūguose esančios medžiagos kasos vėžinių ląstelių galimybes daugintis sumažino 60 proc.

Analogiški rezultatai buvo gauti ir laboratorijoje, atliekant eksperimentus su vėžinėmis ląstelėmis, išaugintomis mėgintuvėliuose. Kasos vėžys yra viena sunkiausiai išgydomų vėžio formų. Nuo diagnozės pradžios išgyventi penkerius metus pavyksta tik 6 proc. pacientų.

Reikia pažymėti, kad rinkoje yra vaistų, kurie veikia panašiu principu. Tačiau augalinės kilmės medžiagos yra saugesnės. Prieš trejus metus buvo įrodyta, jog karčiųjų moliūgų ekstraktai puikiai kovoja ir su krūties vėžiu. Tiesa, tai buvo nustatyta tik mėgintuvėliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją