Gydytoja kosmetologė, dermatovenerologė papasakojo portalui „Woman“, kokius pokyčius aplinkiniai laiko tiek moterų, tiek vyrų senėjimo požymiais.

Moterys sensta greičiau

„Kalbant apie vyrų ir moterų veidus, jaunas veidas primena trikampį, kurio viršūnė nukreipta žemyn, o pagrindas – į viršų“, – aiškina kosmetologė.

Laikui bėgant šis trikampis palengva apsiverčia: viršūnė būna nukreipta į viršų, o pagrindas – žemyn. Būtent tokie pokyčiai ir išduoda amžių.

„Vyrams pirmieji senėjimo požymiai išryškėja žymiai vėliau nei moterims, – teigia ekspertė. – Tai paaiškinama tuo, kad vyrų oda storesnė nei moterų. Bet kai prasideda pokyčių procesas ir susidaro pirmieji įdubimai, jie atrodo gilesni, nes suplonėja poodinis riebalinis sluoksnis.“

Kokie yra senėjimo požymiai

* Pasmukę apatiniai ir viršutiniai vokai

Dėl jų veidas atrodo pavargęs ar net liguistas, lyg vyras turėtų širdies, inkstų veiklos sutrikimų ar net piktnaudžiautų alkoholiu.

Gydytojos teigimu, tokie vokų paburkimai, pasmukimai šalinami tik chirurginiu būdu. Jei užkritimų atsirado dėl odos pertekliaus, juos galima sumažinti, taikant tam tikrus aparatus. Specialistas turi išmanyti metodus, turėti žinių, kad nesunyktų odos ląstelės – fibroblastai.

* Sulysęs, praradęs ryškų kontūrą veidas

Toks veidas atrodo pavargęs, išsekęs, sergantis.

„Reikia suprasti, kodėl vyksta veido ovalo deformacija, kokie procesai vyksta po oda. Įprasta priežastis – išsitampiusios veido raumenų sausgyslės, dėl to keičiasi giliųjų ir paviršinių riebalinių sluoksnių apimtys“, – aiškina specialistė.

* „Nutįsęs“ veidas

Kai veidas tarsi nutįsta, susidaro gilios raukšlės tarp nosies ir lūpų kampučių – tai trečias senėjimo požymis. Arba atsiranda raukšlių lūpų kampučiuose, dėl jie nusileidžia žemyn. Taip nutinka dėl poodinių riebalų persiskirstymo ir raumenų spazmų, dėl to ir nusileidžia lūpų kampučiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją