Jų išvada ne tik paneigė anksčiau moralistų platintus gąsdinimus, kad dėl onanizmo galima apakti, bet ir papildė pastarojo meto medicininių tyrimų duomenis, rašo Didžiosios Britanijos žurnalas "New Scientist".

Pagal naujausius tyrimus, vyrams, kurie būdami 20-30 metų amžiaus ejakuliuodavo dažniau negu penkis kartus per savaitę, gresia trečdaliu mažesnis pavojus susirgti labiausiai tarp vyrų paplitusios formos vėžiu, praneša dpa-ELTA.

Ankstesniuose tyrimuose, priešingai, dažni lytiniai kontaktai buvo siejami su gerokai didesne prostatos vėžio rizika.

Tačiau Melburne esančios Vėžinių susirgimų tarybos mokslininkas Grehemas Džilas (Graham Giles) ir jo kolegos dabar pareiškė manantys, kad dėl dažnesnių susirgimų prostatos vėžiu gali būti kaltos infekcijos. Bet jeigu susirgimų statistika yra vertinama per ejakuliacijų prizmę, tai jos vaidina prevencinį vaidmenį.

Mokslininkai spėja, kad dažnai išskiriamas ir vėl susidarantis spermos skystis išskalauja vėžį sukeliančias medžiagas iš prostatos. "Kuo dažniau yra praplaunamos liaukos, tuo mažiau juose pasilieka to, kas gali žaloti ląsteles", - tvirtina G. Džilas (Graham Giles). Be to, dažna ejakuliacija skatina prostatos ląstelių brendimą ir jos tampa atsparesnės kancerogenams.

Panašus ryšys buvo pastebėtas ir per krūties vėžio tyrimą: čia irgi rizika susirgti krūties vėžiu mažėjo, jeigu moteris buvo maitinusi krūtimi. Gali būti, kad taip iš krūtų irgi pasišalindavo vėžį sukeliančios medžiagos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją