Kokia toniko paskirtis?

Priešingai vyraujančiai nuomonei, tonikas visai nėra skirtas pašalinti valiklio likučius, užkimšti poras ar graužti jūsų švelnią odą! Tikroji toniko paskirtis – atstatyti normalų pH ir paruošti odą kitos kosmetinės priemonės naudojimui. Jei jūsų valiklis gerai atlieka savo darbą, nėra reikalo makiažo likučiams nuvalyti naudoti toniką. Priešingu atveju įsigykite gerą valiklį.

Tarkime, jūs naudojate prausimosi želė, kurią reikia nuplauti vandeniu. Jei manote, kad tada nebereikia toniko, labai klystate. Natūralus odos pH yra 5.5, o vandens gali būti net 9.5! Tai reiškia, kad smarkiai sutrinka rūgščių ir šarmų pusiausvyra, ir smegenims siunčiama žinutė greitai gelbėti odą. Rezultatas – išsiskiria riebalai. Jei jūsų oda iš prigimties riebi, tai ją tik dar labiau pariebins. Jei riebi tik T-zona, jos išsiplėtusios poros siųs riebalus į sausesnes veido vietas. Tačiau natūraliai taip neturėtų būti, ir oda susierzins.

Tonikas neturi būti svarbiausia ir brangiausia jūsų kosmetikos krepšelio priemonė. Tačiau jis turėtų tapti kasdienės odos priežiūros dalimi. Geras tonikas ne tik subalansuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, bet ir drėkina, valo bei padeda odai atsinaujinti.

Norime įsigyti toniką, kuris būtų malonus ir nedirgintų odos. O kaipgi jį naudoti? Kai kurios moterys jį naudoja panašiai kaip vyrai priemones po skutimosi. Įlašinkite į delną penkis lašus toniko, patrinkite tarp delnų ir sudrėkinkite veidą. Nepatariame naudoti servetėlių ar vatos gumulėlių, kadangi į juos susigeria nemažai brangaus skysčio. Kai kurios moterys naudoja vatą, norėdamos pašalinti valiklio likučius, tačiau toniko paskirtis kitokia! Verčiau pataupykite!

Kai kurios moterys sako, kad nusivaliusios makiažą, nebenori teptis jokiomis chemijomis. Tačiau geras tonikas yra lengvas ir gaivus kaip vanduo, be to, puikiai kvepia ir yra naudingas. Nejaugi tikrai prieš miegą atsisakytumėte kvapnaus šlakelio rožių vandens?

Kuo dar naudingas tonikas?

Tonikas tampa tokiu pat svarbiu dalyku kaip ir drėkinamosios priemonės. Jis valo odą, pašalina negyvas ląsteles, drėkina, apsaugo nuo raukšlių, reguliuoja blizgesį, hormonų aktyvumą, subalansuoja pH ir gaiviai kvepia. Žinoma, norite, kad produktas nedirgintų odos. Tačiau kai kurie tonikai (pavyzdžiui, Clinique Clarifying losjonai) turi šiek tiek pagraužti. Toks jų veikimo būdas. Kalbant apie kainą – kuo tonikas brangesnis, tuo jis naudingesnis.

Žemiau pateikiame neilgą tonikų sąrašiuką. Tai nereiškia, kad neverta pirkti kitų. Tačiau šie, nors brangesni, tikrai yra “super”: Valantys odą, pašalinantys negyvas ląsteles – Clinique Clarifying Lotion, Aveda Caudalie Spray, Darphin Purifying Tonic, Clinique Clarifying Lotions, Clinique Anti Blemish Solution, Exfoliating Tonic, Essence, Rubinstein Glycolic, Therapy Systems Glycolic Toner.

Drėkinamieji – Shiseido Benefiance Balancing Softeners, Kanebo Essence.

Prieš senėjimą – SKII Essence, Natura Bisse, Lauder Renutriv, Beta Alistine Age Delete Toner, LaPrairie Age Management.

Reguliuojantys odos riebumą – Sisley Tropical Resin Lotion, Darphin Purifying Tonic, Lancōme Pur Control, Shiseido Pureness, Rubinstein Matte Specialist.

Tiesiog maloniai subalansuojantys pH! – Temple Spa Toning Essence, Amanda Lacey Persian Rosewater, Syence Ultra Gentle Normalising Lotion, Rosewater, Bobbi Brown Cucumber and Lavender.

Jautriai odai– LaPrairie Sensitive Skin Spray, Lauder Purity, Borghese Spray.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)