Atlikdami įvairius testus mokslininkai palygino moterų kūno masės indeksą, talijos apimtį, fizinio aktyvumo lygį ir jų klausos parametrus.

Pasirodė, kad moterų, kurių KMI siekė 30-34, klausos susilpnėjimo rizika buvo 17 % didesnė nei tų moterų, kurių KMI normalus. Jei kūno indeksas siekdavo 40 ir daugiau, klausos praradimo rizika išaugdavo iki 25 %.

Lyginant pacienčių liemens apimtį tyrimai parodė, kad moterims, kurių talijos apimtis siekė 80-88 cm, apkurtimo rizika buvo 17 % didesnė nei kitoms. Jeigu liemens apimtis daugiau 88 cm ir daugiau, klausos praradimo rizika išaugo 27 %.

Mokslininkai taip pat pastebėjo, kad sportuodami pagyvenę žmonės gali sumažinti klausos praradimo riziką iki 17 %. Be to, visiškai nesvarbu, kokia sporto rūšimi užsiiminėjama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)