Kaip BNS sakė Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro vadovas Aurelijus Veryga, akcijos metu, netoli Kauno savivaldybės, dalis Laisvės alėjos medžių bus surišti baltomis popieriaus juostomis, dideliais popierinių cigarečių maketais pažymėtas gatvės plotas, kuris simbolizuos atkarpą be tabako dūmo.

"Taip pat moksleiviai praeiviams dalins iš popieriaus išlankstytus paukščius ir siūlys pasirašyti kreipimąsi į miesto savivaldybės tarybą ir merą, kad Laisvės alėja vėl būtų paskelbta nerūkymo zona", - sakė A.Veryga.

Laisvės alėjoje kelerius metus buvo draudžiama rūkyti, kol 2000 metais šio sprendimo nepanaikino tuo metu meru išrinktas Vytautas Šustauskas.

Ketvirtadienį Kauno Jėzuitų gimnazijoje moksleiviai ir įvairių sričių specialistai rengia konferenciją "Jaunimas ir bendruomenė už miestą be tabako", kur bus kalbama apie šio žalingo įpročio prevenciją mieste ir mokyklose.

Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro duomenimis, reguliariai rūko apie 13 proc. 12-18 metų moksleivių, kurių Kaune iš viso yra apie 30 tūkst.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją