Natūralios gražuolės


Visi nori būti natūralūs. Tai tapo netgi madinga. Amerikiečių aktorė Drew Barrymore užsitarnavo vietą "gražiausių žmonių" sąraše. Jį kasmet sudaro žurnalas "People". Drew skirta pirmoji vieta.


Redakcijos straipsnyje apie 2007 metų gražuolę pabrėžiamas jos grožio natūralumas! Pavydūs kolegos gali kalbėti ką tik nori, bet Drew gražiausiajam žurnalo numeriui nusifotografavo be makiažo. Natūralios akys, lūpos, skruostai. Sužinojusi, kad ji pirmoji tarp gražiausiųjų, aktorė pasakė: "Laimingi žmonės visada gražūs. Jūsų veidas kaip veidrodis - atspindi gerą nuotaiką."


Dar reikėtų pridurti, kad aktorė yra vegetarė, aktyvi gyvūnų teisių gynėja. Ji atmetė pasiūlymą nusifotografuoti "Vogue" žurnalo viršeliui, nes būtų turėjusi dėvėti kailių ir odos kompanijos pagamintus rūbus. Išsaugoti tai, kas natūralu, ir nežudyti žvėrelių - tai skelbia Drew.

Natūralumas kyla kaip grakšti banga. Ant jos mėgsta užplaukti garsenybės - tuomet jas dar labiau įsidėmi gerbėjai. Nicole Kidman viešai pareiškė, kad ji niekada nebuvo plastikos chirurgų rankose. Ir viskas, ką sau padarė, tėra akių korekcija lazeriu, nes grėsė apakimas.

Už tai Nicole nusipelnė Metų Natūralės vardo. Kai kas sako - o gal Pačios Gudriausios aktorės? Kolegos dar vis abejoja jos natūralumu ir mano, kad slapta Nicole šį tą pasikoreguoja. Manyti nedraudžiama.

Tuo metu aktorė tvirtina: "Jei atvirai, aš visiškai natūrali... Mano veide nieko nėra. Aš tiesiog jį tepu apsauginiu kremu nuo saulės ir nerūkau. Aš rūpinuosi savimi. Aš didžiuojuosi, kad galiu taip pasakyti."

Na, ką čia kalbėti apie aktores. Kai garbingo amžiaus damos nevengia pasigirti natūralumu. Lietuvos prezidento žmona Alma Adamkienė ne kartą paklausta apie tai, kaip pavyksta išsaugoti grožį, pasakojo apie veido kremus ir kitas natūralias priemones. Skalpelis? Ne, teigia pirmoji šalies dama. To nebuvo.

Giambattista Valli