Rinkdamosi šampūną būtinai atsižvelkite į plaukų tipą. Nesinaudokite draugių patarimais - jų plaukų tipas gali būti kitoks, nesvarbu, kad naudojant tą priemonę jų plaukai puikūs ir žvilga. Tai, kas tinka joms, visai nebūtinai tiks jums. Negalima pirkti „sausinančio“ šampūno, jei jūsų plaukai ir taip lūžinėja ar yra išsausėję. Ir atvirkščiai, šampūnas sausiems ir normaliems plaukams, naudojamas esant riebiai odai, privers plaukus susiriebaluoti vos juos išplovus.

Neplaukite galvos labai karštu vandeniu. Daugelis merginų kažkodėl galvoja, kad karštas vanduo geriau pašalina nešvarumus. Vandens temperatūra (jei tik jis ne ledinis) nelemia šampūno savybių. Tuo tarpu karštas vanduo suduoda dvigubą smūgį: pakenkia galvos odai ir paties plauko struktūrai. Plaukite galvą šiltu vandeniu, optimali temperatūra - iki 36 laipsnių. Po skalavimo galima padaryti lengvą kontrastinį dušą galvai: kaitaliokite šiltą vandenį su šaltesniu. Tai sustiprina kraujagysles ir gerai užgrūdina. Tačiau prisiminkite: tokios procedūros atlikti negalima, jei esate nors kiek peršalusios.

Šampūnas - koncentruota priemonė. Jis neskirtas pilti tiesiai ant galvos. Šampūno pilama ant delno, sumaišoma su nedideliu kiekiu vandens ir tik po to užpilama ant plaukų. Tas pat galioja ir balzamams ar kondicionieriams.

Gerai nuplaukite kondicionierių. Balzamas-kondicionierius - puiki priemonė, stiprinanti plaukus. Tačiau svarbu prisiminti tai, kad jis nusiplauna kur kas prasčiau, nei šampūnas. Įsitikinkite, kad gerai išskalavote plaukus. Jei jo dalelių liks ant plaukų, iki kito plovimo plaukai bus sulipę. Patarimas riebių plaukų savininkėms: netepkite kondicionieriumi plaukų šaknų, paskirstykite jį ant galiukų.

Sausų plaukų savininkės gali pamasažuoti galvą drėkinamaisiais aliejais. Kartą per savaitę pasidarykite specialią kaukę sausiems plaukams, laikykite 10-15 minučių apvyniojusios rankšluosčiu.

Dažnai plaunančioms galvą pakanka tik kartą juos praplauti šampūnu. Jei plaunate rečiau, praplaukite šampūnu du kartus ir kaskart išskalaukite.

Jei nesinaudojate specialiais filtrais, jūsų plaukai kenčia nuo kieto vandentiekio vandens. Specialistai rekomenduoja plauti galvą virintu vandeniu. Vandeniui suminkštinti galima įpilti geriamosios sodos (vienas šaukštelis vienam litrui) ar glicerino (vienas šaukštelis vienam litrui).

Niekada netrinkite ir negręžkite plaukų išskalavusios. Taip galima ir jų netekti. Šlapi plaukai itin trapūs, jie lengvai lūžinėja ir tempiasi. Tiesiog švelniai juos nusausinkite rankšluosčiu ir kuo rečiau naudokitės džiovintuvu.

Geriausias laikas plaukams trinkti - vakaras, tvirtina specialistai. Iškart po plovimo plaukai aktyviai pasisavina kenksmingas medžiagas, purvą ir dulkes iš gatvės. Todėl išeiti į gatvę tik ką išplautais plaukais, tegu ir sausais, nerekomenduojama. Ir jau tikrai nereiktų plauti galvos prieš generalinį namų tvarkymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)