Populiariausios nagų trapumo ir sluoksniavimosi priežastys

Kalcio trūkumas. Daugeliu atvejų būtent kalcio deficitas yra nagų lūžinėjimo priežastis. Tokios problemos sprendimas - kalcio vartojimas. Svarbu vartoti kalcį su vitaminu D, kadangi patį kalcį mūsų organizmas pasisavina gana prastai.

Svarbių mikroelementų, pavyzdžiui, silicio ir geležies, trūkumas taip pat nulemia prastą nagų būklę. Papildykite savo maisto racioną  pupelėmis, salotomis, petražolėmis, serbentais. Vartokite rūgštynių ir kiaulpienių nuoviro.

Dar kita paplitusi priežastis - išorės veiksniai. Labai dažnai tvarkydamosi namuose naudojame įvairią buitinę chemiją, kuri neigiamai veikia ne tik odą, bet ir nagus. Šią priežastį pašalinti labai paprasta - tiesiog pripraskite dirbti su pirštinėmis.

Receptai nagams sustiprinti

Sugrąžinti nagams gražią išvaizdą ne taip ir sunku kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tam reikia šiek tiek laiko ir kantrybės. Pateiksime kelis receptus, kurie padarys tikrus stebuklus, jei tik, žinoma, procedūras atliksite reguliariai.

Paprasčiausias, bet ne prasčiausias būdas - vonelės su jūros druska. Jūros druskoje gausu mikroelementų, taip pat druskų. Ji puikiai tinka nagų priežiūrai.

Antroji stebuklinga priemonė - alyvų aliejus. Čia viskas paprasta - juo galima arba įtrinti nagus, arba daryti šiltas voneles. Alyvų aliejuje yra gausybė vitaminų, mikroelementų ir monosočiųjų rūgščių. Būtent alyvų aliejus yra viena veiksmingiausių priemonių nagams stiprinti.

Taip pat rekomenduojama sutepti nagus jodu nakčiai. Nereikia bijoti, kad nagai pagels - ryte nagai būna viską sugėrę ir atgavę įprastą spalvą.

Naudingos vonelės iš želatinos - įprastą maistinę želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens ir palaikykite tokioje vonelėje pirštus apie 15-20 minučių.

Jei nagai sluoksniuojasi, galima nakčiai juos įtrinti citrina - tiesiog atpjaukite skiltelę, įtrinkite nagus, nuplauti nereikia.

Čia svarbiausia - reguliarumas. Pasirinkite receptą, kuris jums labiausiai patinka, atlikite procedūras kasdien porą savaičių, tuomet padarykite nedidelę pertrauką, o tuomet galima pakartoti kursą.

Nagų priežiūros taisyklės

Štai kelios nagų priežiūros taisyklės, kurios padės išvengti nagų trapumo ir lūžinėjimo.

- Laką valykite priemone, kurioje nėra acetono, išsausinančio nagus.

- Įsigykite nagus labiau tausojančią dildę, pavyzdžiui, vietoj metalinės - stiklinę.

- Prisiminkite, kad nagams taip pat reikia drėkinimo, kaip ir odai. Todėl kaskart įtrindamos rankas kremu, nepamirškite dėmesio skirti ir nagams.

Kaip matote, viskas yra ganėtinai paprasta. Šiek tiek laiko ir kantrybės - ir jūsų nagai bus tvirti ir gražūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)