Kaip tai padaryti? Pataria fitoterapijos specialistė, natūralių ir ekologiškų prekių parduotuvės Ekokolekcija.lt vadovė Loreta Dumbliauskė.

„Visų pirma, derėtų nepamiršti judėjimo, kokybiško miego ir sveikos mitybos svarbos. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamas odos priežiūros priemones, išoriškai skatinti kraujotaką, šildyti organizmą“, - sako L. Dumbliauskė.

Specialistė pataria atkreipti dėmesį į kelis aspektus.

Sausas kūno trynimas. Kraujotaką paskatinsite naudodami ir šiurkštesnę kempinę duše, tačiau didesnį efektą pajausite kiekvieną rytą pradėdami nuo sauso kūno trynimo. Tam geriausia tinka natūrali lufa, taip pat galite naudoti šiurkštų rankšluostuką, specialius masažuoklius.

Šildančių aliejų naudojimas. Po sauso kūno apsitrynimo fitoterapeutė rekomenduoja palepinti odą aliejais. Ypatingą šildantį poveikį turi dygminų aliejus – jis taip pat stabdo senėjimo procesus, maitina odą, skatina ląstelių atsinaujinimą. Galite naudoti ir kraujotaką gerinantį sezamų aliejų. Beje, jeigu norite, jį galite praturtinti ir eteriniais aliejais, labiausiai tinka citrinų ar apelsinų, kadagių, imbierų, cinamomo aliejai.

Odos priežiūra – atsparumas vėjui ir šalčiui. Eidami į lauką, ypač prieš ilgesnius pasivaikščiojimus, pasirūpinkite tinkama odos apsauga nuo šalčio. Rinkitės specialius kremus ar natūralius sviestus.

Geriausiai odą apsaugos taukmedžio sviestas, tik svarbu rinktis natūralų, nerafinuotą. Ši priemonė puikiai tinka net kūdikių odos priežiūrai; nepamirškite ja patepti ir lūpų. Kitos galimos alternatyvos – kakavos ar mangų sviestas.

Nepamirškite ir imuniteto stiprinimo bei fakto, jog... kraujotakos sutrikimams nemažą įtaką daro stresas. Mokykitės jį valdyti, dažniau darykite tai, kas teikia Jums džiaugsmą... Ir nesušalkite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)