Kaip reikia maitintis, norint numesti tuos nereikalingus kilogramus?

„Norint sureguliuoti savo kūno svorį, reikia maitinantis ne tik sveikai, bet ir reguliariai - 5-6 kartus per dieną. Tai darydami jūs jokiais būdais nepriaugsite riebalų“,- savo patirtimi dalinasi Europos kultūrizmo čempionas ir asmeninis treneris Deividas Dubinas.

Taip yra todėl, kad valgant išlaikomas normalus cukraus kiekis kraujyje ir stabilizuojamas metabolizmas, o tai lems lieso audinio augimą ir riebalų mažėjimą.

Teisingas maisto paskirstymas dienos metu yra be galo svarbus. Pirmoje dienos pusėje turėtų vyrauti daugiau angliavandenių turinčio maisto, antroje - baltymų.

Pagrindiniai baltymų šaltiniai: vištienos ar kalakuto krūtinėlė, žuvis, kiaušiniai, pieno produktai… Angliavandeniai: grūdinės kultūros, vaisiai ir daržovės… „Gerųjų“ riebalų šaltinis: žuvies taukai, linų sėmenų aliejus, riešutai.

Esate labai užsiėmę? Pasistenkite rasti bent keletą minučių maistui. Jei jūs badausite, smegenys tai supras, todėl privers kaupti energiją riebalų pavidalu.

Geriausiai maistą būtų pasiruošti jau iš vakaro, taip sutaupysite daug laiko, nes maistas bus jau paruoštas, kai jums reikės valgyti.

„Jau beveik desimt metu gaminuosi maista iš vakaro. Norint gerų rezultatų bei pokyčių,reikia rasti laiko sau ir save prisižiurėti“,-pasakoja D.Dubinas.

Metant svorį dietoje labiau dominuoja baltymai, o angliavandenių kiekis sumažinamas. Į treniruotes būtina įtraukti kardioužsiėmimus (bėgimas ristele, dviračio mynimas). Kad padidėjusiam energijos poreikiui būtų pradėta naudoti riebalų energija, jūsų kūno masei palaikyti būtiną kalorijų normą derėtų sumažinti 500 kilokalorijų. Porcijas derėtų išdalinti mažomis dalimis, kad organizmas geriau pasisavintų maistingąsias medžiagas.

Kalbant apie dietas, reikia atsiminti, kad kiekvienu atveju reikalinga detali individuali analizė. Pateikiami mitybos planų šablonai neturėtų būti vertinami kaip vieninteliai teisingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)