Tyrimui, kurį atliko Getingeno (Vokietija) universiteto komanda, vadovavo evoliucijos psichologas Bernhard Fink. Tyrėjai nufilmavo 48 studentes, kurių amžius svyravo nuo 19 iki 33 metų. Merginos vaikščiojo priešais kamerą ir šoko pagal R. Williams dainos muziką. Jos tai darė du kartus: pirmą kartą – vaisingiausiu ciklo metu, antrą – nevaisinguoju. Vaizdo įrašai buvo paredaguoti taip, kad matytųsi tik moterų kūnų kontūrai.

Šie vaizdo įrašai buvo parodyti 200 vyriškos lyties studentų. Jie turėjo įvertinti moterų patrauklumą septynių balų skalėje. Moteris, kurios filmavosi vaisingiausiu ciklo metu, jie įvertino 2.88 balo, kai šios šoko, ir 3.31 balo, kai vaikščiojo. Moteris, kurios filmavimosi metu buvo nevaisingoje fazėje, jie įvertino 2.72 ir 2.98 balo.

Tyrimai, kuriuos 2007 m. atliko Naujosios Meksikos universiteto tyrėjai, parodė, kad ovuliacijos metu striptizo šokėjos uždirba daugiau. Tiesa, jie netyrė, kodėl vyrai staiga tapdavo dosnesni.

B. Fink mano, kad padidėjęs patrauklumas ovuliacijos metu yra fiziologinių pokyčių, susijusių su padidėjusiais estrogeno lygiais, rezultatas. „Estrogenas turi įtakos raumenų kontrolei, įgūdžių kokybei, raiščiams ir sausgyslėms, todėl yra pagrindo manyti, kad jis gali turėti įtakos kūno judesiams“, - sakė jis.

B. Fink pridūrė, kad dar reikia išsiaiškinti, ar judesių pokyčiai atsirado evoliucijos eigoje tam, kad praneštų apie vaisingumą, ar yra tik su vaisingumu susijusių fiziologinių pokyčių šalutinis produktas. Jis mano, kad teisingas antrasis variantas.

„Tiek vyrai, tiek moterys pasižymi gebėjimu nustatyti, kokioje ciklo fazėje yra moteris, o tai gali suteikti vertingos informacijos, - sakė Centrinio Lankašyro universiteto evoliucijos psichologė Gayle Brewer. - Vyrams tai leidžia identifikuoti vaisingoje fazėje esančias potencialias partneres ir saugoti nuo neištikimybės savo egzistuojančias partneres, o moterims – identifikuoti patraukliausią konkurentę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)