Dėl to turime išmokti skirti laiko ir sau: pradėti daug vaikščioti, sportuoti, bendrauti ir dalintis patirtimi su kitomis mamomis, teigis sporto ir laisvalaikio klubo šeimai GOODLIFE užsiėmimo MAMA ir VAIKAS trenerė Ramunė Supranavičienė.

Po gimdymo labai svarbu atgauti fizines jėgas bei pasitikėjimą savimi. Neštumo metu priaugamo svorio, išsitempia pilvo raumenys, dėl padidėjusio pilvuko susilpnėja nugaros raumenys.

Visiškai normalu, kad po gimdymo pasikeičia kūnas, jis tampa ne toks tvirtas ir stiprus, todėl svarbu mankštintis. Pradėti galima po gimdymo praėjus 6 savaitėm, po Cezario pjūvio – 10 savaičių, tačiau būtina pasitarti su savo gydytoju.

Pogimdyvinės treniruotės metu apšilimui atliekami ritmiški, švelnūs pratimai. Pagrindinis dėmesys skiriamas pilvo ir nugaros raumenų stiprinimui, taip pat atliekami įvairūs pratimai šlaunims, sėdmenims, krūtinei ir rankoms.

Daug pratimų atliekame kartu su savo mažyliais (kaip papildomas svoris), tačiau būtina atsižvelgti į kiekvieno kūdikio svorį ir pačios mamos fizinį pasirengimą. Dėl to kartais parenkami individualūs pratimai. Didelis dėmesys skiriamas pratimų atlikimo technikai.

Tokia treniruotė yra naudinga ne tik mamytei, bet ir malonus užsiėmimas vaikui. Čia visada puiki nuotaika ir geros emocijos. Tai turi tapti neatskiriama mamytės kasdienio gyvenimo dalimi.