Krūtinės dydis

Krūtinės dydį nulemia genai ir hormonai, taip pat ir svorio pokyčiai. Mažėjant svoriui, pirmiausia deginamas riebalinis audinys, todėl gali pasikeisti ir krūtinės dydis. Labai svarbu, kad lieknėjimo procesas vyktų sklandžiai, be didesnių svyravimų. Juk tai gali labai neigiamai atsiliepti tiek pieno liaukų formai, tiek ir jas dengiančios odos paviršiui. Nepatogūs apatiniai, karšta vonia ir ultravioletiniai spinduliai – didžiausi priešai, kovojant už gražią iškirptės srities odą.

Odos priežiūra namie

Rūpintis krūtinės srities oda galima ir namų sąlygomis, naudojant priemones veidui ir kūnui. Pavyzdžiui, galima naudoti kremą su hialurono rūgštimi arba senėjimą stabdantį kremą su vitaminais A ir E bei augaliniais peptidais. Tokia priemonė padeda kovoti su amžiaus nulemtais odos pokyčiais bei raukšlėmis.

Iškirptės zonoje nedaug riebalinių liaukų. Naudodamos šveitiklį šiai sričiai, rinkitės švelnias priemones, pritaikytas veido odai. Kiekviena moteris turi turėti nors vieną priemonę odos valymui, kurioje yra drėkinamųjų komponentų.

Jei jaučiate, kad jūsų oda ima vysti, arba jei ruošiatės tapti mama, esti didelė tikimybė, kad oda išsitemps, atsiras taip moterų nekenčiamų strijų.

Kosmetologai sukūrė specialių priemonių iškirptės odai, apsaugančių nuo strijų. Tokių gelių ir kremų sudėtyje yra aminorūgščių ir kitų komponentų, padedančių išsaugoti epidermio elastingumą.

Odos apsauga nuo išorės veiksnių

Iškirptės zoną reikėtų apsaugoti ir nuo tiesioginių saulės spindulių. Juk būtent ultravioletiniai spinduliai – pagrindinė odos susirgimų ir pažeidimų priežastis. Veikiant saulei, oda sausėja, suyra kolagenas, oda greičiau sensta. Tačiau pati baisiausia galima pasekmė – odos ir pieno liaukų vėžys.

Deginantis saulėje reikia naudoti kremą su SPF. Tačiau, deja, tokia priemonė neapsaugos nuo infraraudonųjų spindulių. Būtent jie pavojingi iškirptės zonai. Geriausia vengti deginimosi be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies ir pridengti krūtinę balta liemenėle. Žinomas faktas, kad būtent balta spalva gali atspindėti kenksmingus spindulius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją