„Žūtbūt graži!” – tokiu šūkiu parodos rengėjai balandžio 10-12 dienomis pasitiks parodos dalyvius, svečius ir lankytojus. „Pelenė 2015“ parodoje dalyvaus per 250 įmonių iš Lietuvos ir užsienio. Tarp jų – po ilgos pertraukos į parodą grįžtančios bendrovės „Fragrances International“, „Sothys“, „Davines“ ir daugelis kitų.

Plaukų priežiūros priemones gaminančios italų bendrovės „Davines“ komercijos vadovas Lietuvoje Gytautas Čilinskas sako, kad po dešimties metų pertraukos į „Pelenės“ parodą grįžtantys jo bendrovės profesionalai yra pasirengę pateikti įdomių naujienų. „Dešimtmetį parodoje nedalyvavome, nes ji neatitiko mūsų koncepcijos – produktai tarp puodų ir pėdkelnių nebuvo teisingas pasirinkimas. Šiais metais parodos formatas – visiškai kitas“, - teigia G.Čilinskas.

Naujausios plaukų kirpimo tendencijos, nagų priežiūros priemonės, kasdienio ir proginio makiažo paslaptys, garsiausių stiliaus ekspertų iš Lietuvos ir užsienio patarimai, paskaitos, seminarai, grožio paslaugos ir priemonės, ekologinė, „žalioji“ kosmetika, išskirtinių papuošalų ekspozicija, madingi aksesuarai, - „Pelenė 2015“ lankytojus pasitinka išaugusi ir atsinaujinusi.

Paroda vyks trijose ekspozicijų salėse. Penktoji skirta specializuotoms paslaugoms ir produktams, trečioji pristatys grožio produktus ir paslaugas, skirtas grožio ir stiliaus salonų lankytojams. Ketvirtojoje salėje įsikurs madingus aksesuarus, stiliaus detales ir išskirtinius papuošalus bei juvelyrinius dirbinius pristatantys parodos dalyviai.

„Išskirtinių papuošalų tema parodoje atsirado tik pernai. Šiais metais ekspozicija išaugo dvigubai. Pirmą kartą parodoje dalyvaus ne tik pavieniai autoriai, bet ir meno dirbinių galerija, sulauksime net trijų Latvijos menininkų, kuriančių išskirtinius papuošalus“, - džiaugiasi D. Vertelytė-Saldukienė..

„Jei sėdėsime ausis suglaudę, mūsų niekas nematys, juvelyrai ir taip primiršti savo mažose galerijose. Paroda „Pelenė“ – geras būdas pasirodyti, pasakyti apie save, ypač jaunimui“, - įsitikinęs parodoje savo darbus pristatysiantis žinomas juvelyras Nauris Našlėnas.
Visa tai, neabejoja parodos rengėjai, bus įdomu lankytojams, o profesionalams parengta ypatinga programa.

Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija po penkerių metų „Pelenėje“ balandžio 10 dieną vėl rengia atvirąjį Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų konkursą. Šeštajame konkurse kviečiami dalyvauti baigiamojo kurso studentai, taip pat ir diplomuotos kosmetikės bei grožio terapeutės, kurių darbo patirtis – ne mažiau nei vieneri metai. „Kurį laiką konkursas vykdavo Klaipėdoje, - sako Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacijos vadovė Rūta Bražiūnienė. – Kadangi paroda šiais metais kviečia profesionalus, nusprendėme konkursą rengti „Pelenėje“. Šis konkursas jaunimui - puiki proga pasirodyti, ką jis sugeba, o darbdaviams – galimybė pamatyti geriausius studentus, galinčius tapti potencialiais jų darbuotojais“.

„Šiais metais paroda „Pelenė“ deklaruoja visiškai naujas vertybes, - sako Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė. - Naujas, tvirtas žingsnis, tikiu, bus sėkmingas, o lankytojai prisimins, kad turime vieną seniausių grožio parodų Baltijos šalyse, kurioje galima pamatyti daugybę įdomių dalykų“.

Vienas tokių – parodoje Lietuvos rekordų knygos sudarytojai registruos ilgiausią, iš pridėtinių plaukų, supintą kasą. Jos autorė – Daiva Jankauskaitė, o Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos vadovė J.Mačiulienė žada itin interaktyvų ir žaismingą renginį.

„Balandžio 11-ąją, ten, kur įsikurs kirpėjai ir visažistai, bus tikrai karšta, - išduoda J.Mačiulienė. - Nuo ryto iki pat vakaro lankytojų čia laukia įdomūs pasirodymai. Vyks Lietuvos kirpėjų čempionatas, kirpėjų mokyklų dėstytojų kūrybos dirbtuvės, geriausios šukuosenos fotografijos konkursas, bus demonstruojamos vestuvinės, ilgų plaukų šukuosenos, moderniausi vyriški ir moteriški kirpimai. Pasirodymus vertins didžiulis būrys iš užsienio atvykusių teisėjų.“

8-ąjame tarptautiniame, tačiau Lietuvoje pirmą kartą vykstančiame taikomosios estetikos kongrese „Les Nouvelles“, bus aptarti grožio industrijos klausimai. Dalyvavimą kongrese jau patvirtino garsiausi grožio industrijos lektoriai, Prancūzijos, Olandijos universitetų dėstytojai, populiarių knygų apie grožio industriją autoriai.

„Tiek įdomių lektorių ir tiek naudingų žinių vienoje vietoje yra sunku surasti“, - sako pirmojo kongreso Lietuvoje organizatorė Svetlana Afanasija Juralevič.

„Pelenė 2015“ parodą lydės specializuoti verslo įmonių „Schwarzkopf Professional“, „Londa“ seminarai, kuriuos ves aukščiausios kategorijos kirpimo meistrai iš Vokietijos, Latvijos, Lietuvos. Iš viso profesionalams kirpėjams, visažistams, manikiūro meistrams paruošta apie 20 seminarų ir mokymų.

„Prieš daugelį metų paroda „Pelenė“ prasidėjo kaip profesionalų šventė. Metams bėgant, paroda išsisėmė, ėmė virsti eiliniu turgumi, neliko nei konkursų, nei pasirodymų. Labai tikiu, kad šiais metais parodos salės ūš it bičių avilys, - organizatoriai pasistengė, kad parodoje vyktų naujausių tendencijų pristatymai, būtų dalijimasis patirtimi ir žiniomis. Nebejoju, kad parodos erdvė taps vieta, kur susitinka kolegos, o lankytojai čia galės pamatyti, kas ir kaip kuria grožį“, - šių metų parodos sėkme tiki žurnalo „Hair profesionalams“ redaktorė Laura Urbaitė.

Paroda „Pelenė“ vyks balandžio 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt