Mokslininkai nėra visiškai tikri, kaip ožragė veikia, bet manoma, kad ji padidina vyriškų hormonų kiekį, išskirdama saponinus - fitochemikalus, randamus daugelyje augalų, kurie teigiamai veikia sveikatą.

Šiais laikais galima pasirinkti iš gausybės vaistinių medžiagų, kurios, kaip teigiama, padeda pagerinti lytinius santykius. Užuot griebusis vaistų, kurie pasižymi šalutiniu poveikiu, galima pažvelgti į alternatyvas, kurias siūlo motina gamta.

Tyrime, kurį atliko JAV Integralios klinikinės ir molekulinės medicinos centras, demonstruojama, kad vyrai, kurie vartojo ožragių ekstraktą du kartus per dieną, pastebėjo žymių pokyčių savo seksualiniame gyvenime. Šešių savaičių tyrimas parodė kone trisdešimties procentų pagerėjimą, lyginant su placebo.

Geras seksas gerai sveikatai

Vyrai, kurie seksu užsiima reguliariai, apskritai yra sveikesni, laimingesni ir gyvena ilgiau. Aktyvus seksualinis gyvenimas gali sumažinti stresą, pagerinti imuninę funkciją ir širdies sveikatą, pagerinti miegą, sumažinti prostatos vėžio riziką ir padidinti pasitikėjimą savimi.

Testosterono privalumai

Kadangi ožragė turi testosterono skatinamųjų savybių, jos yra daugelyje medicininių testosterono lygį keliančių priedų. Daugelis šių priedų skiriami pirmiausia vyrams, norintiems padidinti raumenų masę ir sumažinti kūno riebalų. Natūraliai padidintas testosterono lygis didina energiją, gerina širdies sveikatą, turi teigiamos įtakos svoriui ir raumenų masei.

Daugiau naudos sveikatai

Buvo tirtas ir ožragės poveikis gydant diabetą. Nustatyta, kad ji mažina cholesterolio, gliukozės kiekį kraujyje, turi antivėžinių savybių.

Ožragė taip pat buvo naudojama gydant:

- infekcijas;
- uždegimus (artritą);
- žaizdas;
- viduriavimą;
- skrandžio opas.

Šalutinis poveikis

Nustatyta, kad ožragė yra saugi ir efektyvi. Ją gali naudoti net krūtimi maitinančios motinos, nes ji didina pieno išsiskyrimą. Vienas nedaugelio galimų šalutinių poveikių yra kvapas, kurį ima skleisti šlapimas vartojant ožragę. Tačiau jokios rizikos sveikatai tai, kaip teigia mokslininkai, nesukelia.

Dėl viso pikto, nėščiosios ir vaikai neturėtų naudoti šios žolelės. Nors ožragės savybės nėra iki galo ištirtos, mokslininkai sutinka, kad ši žolelė pasižymi galybe naudingų savybių. Šis natūralus vaistas padės vyrams išspręsti problemas miegamajame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)