Sakoma, kad šį ajurvedinį dantų balinimo būdą jau senovėje žinojo Rytų medicinos atstovai. Jo šalininkai teigia, kad tai – puiki alternatyva lazeriniam dantų balinimo metodui, balinamųjų kapų ar abrazyvinių medžiagų naudojimui. Pasak jų, aliejus padeda iš dantenų ištraukti toksinus, išvalyti gleives ir taip apsisaugoti nuo dantų dėmių bei tamsių ratilų aplink dantenas susidarymo. Skalaujant šia priemone lengviau pašalinamos giliai tarp dantų ir dantenų įstrigusios nuosėdos, rašoma portale lsveikata.lt.

Bene labiausiai aliejus vertinamas dėl to, kad jame esantys lipidai esą padeda iš danties emalio „ištraukti“ daugelį dėmių, kurių nepavyksta nuplauti vandeniu. Toks poveikis aiškinamas tuo, kad dauguma tokių dėmių tirpsta tik riebaluose.

Norint išbandyti šį balinimo būdą svarbiausia įsigyti kokybiško, ekologiško šalto spaudimo aliejaus. Ypač daug pagyrų sulaukia kokosų aliejus – nemažai žmonių dalijasi stulbinamu jo poveikiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją