Esant riebalinio audinio deficitui (mažiau nei 15 procentų kūno masės) nustoja gaminęsi moteriški hormonai ir dingsta menstruacijos.

Visa tai gali sukelti laikiną, o kartais ir visišką nevaisingumą. Žinoma, jeigu jūs rimtai sergate ir jokios kitos priemonės jums nepadeda, badaukite. Tačiau pasistenkite neperžengti pavojingos ribos.

Atmintinė badaujančiam

Pasiruošimas badavimui turi trukti ne mažiau kaip parą. Tą dieną verta paversti iškrovos diena ir maitintis tik šviežiomis daržovėmis, kurios gerai valo žarnyną. Egzistuoja skirtingos badavimo mokyklos. Pavyzdžiui, J. Nikolajevas rekomenduodavo kas dieną, ryte ir vakare, siekiant išvengti apsinuodijimo, statyti klizmas. Tuo tarpu P. Bregas (kuris, kaip žinoma, pasižymėjo puikia sveikata ir buriuodamas žuvo būdamas 92 metų amžiaus) badavo be jokių klizmų, nes manė, kad toks išorinis kišimasis į organizmo darbą yra neleistinas.

Mes rekomenduojame laikytis aukso viduriuko: jeigu per pirmąsias porą badavimo dienų neįvyko esminis organizmo išsivalymas, reikėtų padaryti 1-2 klizmas, tačiau ne daugiau. Badavimo dienomis kas pusę valandos išgerkite po gurkšnį šilto švaraus negazuoto vandens. Tai neleis kauptis skandžio sultims ir dėl to jos neišgrauš skandžio sienelių, kraujas liks skystas, inkstai sugebės greičiau šalinti toksinus. Jūsų vandens paros norma turėtų sudaryti 2-3 litrus.

Šiuo periodu nerekomenduojama vartoti jokių vitaminų preparatų. Perėjimas iš badavimo į įprastą mitybą turėtų užimti tiek pat laiko, kaip ir pats badavimas. Jeigu nieko nevalgėte 3 dienas, tai ir jūs sugrįžimas prie normalios mitybos turėtų užtrukti tiek pat. Badavote tik vieną dieną – kitą dieną pasilaikykite dietos. Bregas, pereidamas prie normalios mitybos, valgydavo virtus pomidorus. Rūgščios, tačiau virtos daržovės stimuliuoja vidinių liaukų sekreciją, padeda skrandžio-žarnyno traktui įsijungti į darbą.

Toliau galite gerti vandeniu skiestas daržovių sultis, valgyti virtus kopūstus ir, galiausiai, įžymiąsias “šluotos” salotas – tarkuotus kopūstus ir morkas su citrinų sultimis ir lašu augalinio aliejaus.

Pereiti iš badavimo į normalią mitybą galima ir “rusišku” būdu – valgant avižinę košę arba avižinį kisielių. Štai tokio kisieliaus receptas: 1 stiklinę avižinių dribsnių užpilkite 3 stiklinėmis vandens, įdėkite 1 arbatinį šaukštelį mielių. Po 12 valandų, kai masė išbrinks, ją pertrinkite ir užvirkite. Šį kisielių galima valgyti ir šaltą, ir šiltą, su daržovėmis arba uogiene. Šis gydomasis ir valantis organizmą patiekalas, sugebantis pašalinti iš organizmo netgi radionuklidus, puikiai tinka ir iškrovos dienoms.

Celiulito draugas

Pagal vieną iš naujausių teorijų, aiškinančių celiulito atsiradimą, “apelsino žievelės” oda atsiranda po aktyvaus lieknėjimo stadijos, kai jūs iš naujo priaugate svorio. Tuomet riebalai nebeturi galimybės pasiskirstyti tolygiai ir dėl to sudaro savotiškus gumbelius. Ir jūsų “gražuolis” celiulitas pražįsta visomis spalvomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją