Žiemą eteriniai aliejai tinka ne tik kaip patalpų aromatizatoriai, bet ir ruošiant vonias, kremus masažams. Jeigu dėl sveikatos negalite naudotis aromatinėmis voniomis (jos netinka sergant onkologinėmis, širdies ir kraujagyslių ligomis, arterine hipertenzija), jas galima pakeisti kompresais.

Aromatinės vonios su levandos eteriniu aliejumi pašalins nuovargį, nuramins išsausėjusią odą. Vonia su ramunėlių eteriniu aliejumi turi antibakterinį poveikį, nuramina odą, nuima sudirginimą.

Jeigu jūs blogos nuotaikos, netgi artinasi depresija, išsimaudykite vonioje su bergamotės aliejumi. Jau keletą šimtmečių (iš pradžių tik Italijos mieste Bergame, vėliau ir visoje Europoje, ir pasaulyje) jis laikomas pagrindiniu eteriniu aliejumi – antidepresantu, galinčiu pašalinti įtampą, nerimą be priežasties.

Na, o masažiniai ir kosmetiniai kremai su eteriniais aliejais žiemą reikalingi pirmiausia dėl odos drėkinimo, tam geriausiai tinka levandos, rožių, jazminų, paparčių eteriniai aliejai. Svarbiausia nepadauginti – 3-5 eterinio aliejaus lašeliai 10 lašų aliejaus, kuris naudojamas kaip pagrindas.

Gripo ir kvėpavimo takų sistemos ligų profilaktikai

Kai kurių augalų ekstraktai yra natūralūs priešvirusiniai preparatai ir antiseptikai, - teigia aromaterapijos specialistė Nelly Grosjean. „Eterinai aliejai - galingi pagalbininkai kovojant su žiemos ligomis, - teigia ji. - Jeigu jūs ar jūsų vaikas suslogavote, užsikrėtėte virusine infekcija ar susirgote gripu, gerai būtų specialiu difuzoriumi pašildyti eterinius aliejus, valandą prieš miegą pakvėpuoti keliais lašais eukalipto, levandos, pušų aliejų. Taip oras patalpoje prisipildys būtinomis medžiagomis, kovojančiomis su virusais ir kvėpavimo takų ligų sukėlėjais“.

Eteriniai aliejai lieknėjimui

Iš principo žiema – ne pats geriausias laikas mesti svorį, nes taip jau lemia evoliucija, kad šaltuoju metų laiku organizmas linkęs kaupti riebalų atsargas. Tačiau daugumai iš mūsų pavasario – vasaros sezoną norėtųsi pradėti esant puikios fizinės formos, tai padaryti gali padėti aromaterapija.

Sulieknėti padės greipfrutų, krapų, imbiero, snapučio, kipariso, citrinos, pipirų eteriniai aliejai. Jie efektingi dėl to, kad pasižymi skysčius varančiomis savybėmis, padeda pasišalinti iš organizmo skysčių pertekliui. Taip pat jie valo nuo toksinų ir normalizuoja medžiagų apykaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)