Jį galima naudoti tada, kai nuo sauskelnių išberia mažylių odą arba suskeldėja suaugusiųjų oda. Tačiau ir tai dar ne viskas. Štai devyni būdai, kaip panaudoti vazeliną grožiui.

1. Lengvai atidarykite savo nagų lako buteliuką

Ant nedidelio vatos gabalėlio uždėkite lašą vazelino ir ištepkite juo nagų lako buteliuko kamštelio vidinę pusę. Vazelinas neleis kamšteliui užsidaryti pernelyg sandariai, taigi, kai kitą kartą prireiks to paties lako, galėsite buteliuką atidaryti lengviau.

2. Priverskite kvepalus skleisti aromatą ilgiau

Nedideliu vazelino kiekiu patepkite tas kūno vietas, kurias kvėpinate: riešus, už ausų, pakinklius ir net kulkšnis. Tada ant vazelinu pateptos vietos purkškite mėgstamą aromatą. Pasirodo, vazelinas sugeria kvapą, todėl aromatas tvyro kur kas ilgiau.

3. Apsaugokite savo odą, kai dažote plaukus

Jeigu nuolat naudojate dėžutėse parduodamus plaukų dažus, žinote, kad labai sunku išvengti odos nudažymo. Ir čia jums padės vazelinas. Ištepkite juo odą palei plaukų liniją ir dažai į ją neįsigers.

4. Apsaugokite savo odeles aplink rankų nagus

Net jeigu nenaudojate vazelino kaip odos drėkinimo priemonės, galbūt vertėtų kiekvieną vakarą juo ištepti rankas? Taip padės apsaugoti jūsų odeles apie pirštų nagus ir sudrėkins rankų odą.

5. Tapkite manikiūro meistre

Norite išbandyti naują nagų puošybos būdą? Jums taip pat pagelbės vazelinas. Odą aplink nagus ištepkite nestoru vazelino sluoksniu ir jeigu padarysite klaidą, viską lengvai nuvalysite.

6. Sudrėkinkite savo lūpas

Jeigu jūsų lūpos pleiskanoja, ištepkite jas nestoru vazelino sluoksniu ir keletą sekundžių trinkite vieną į kitą – tai padės atsikratyti atsisluoksniavusios odos. Tada lūpas švelniai nuvalykite ir patepkite nauju vazelino sluoksniu, kuris jas sudrėkins.

7. Pagražinkite savo blakstienas

Jeigu eina į pabaigą jūsų pamėgtas blakstienų tušas, jums puikiai pasitarnaus vazelinas. Tai puiki alternatyva. Patepkite blakstienas nedideliu vazelino kiekiu ir jos atrodys ryškios ir ilgos.

8. Apsaugokite akis prieš plaukiojimą

Jeigu daug plaukiojate, jūsų akis apsaugos tas pats vazelinas. Nedidelį vatos tamponėlį pamerkite į vazeliną ir lengvai nuvalykite juo abiejų akių vokus, tik tada galite nerti į vandenį.

9. Išvenkite nutrynimo

Bėgikai ir kiti sportuojantys žmonės žino, kad išėjus pabėgioti (arba pavaikščioti) tvankiu oru nutrynimas netrukus gali sugadinti visą dieną. Jeigu norite to išvengti, nedideliu vazelino kiekiu patepkite jautrias vietas, pavyzdžiui, tarp šlaunų ar po pažastimis, ir šios problemos iškart išvengsite.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)