Štai keli faktai, kurie padės atskirti tiesą nuo prasimanymų, rašo purewow.com.

Mitas: plaukus geriau džiovinti natūraliai nei su džiovintuvu

Tiesa: vienas tyrimas atskleidė, kad plaukus džiovinant džiovintuvu, gali būti pažeistas plaukų paviršius, o kai jiems leidžiama natūraliai išdžiūti, gali būti pažeistas pats plaukas. Jeigu plaukams su vandeniu tenka kontaktuoti ilgą laiką (tarkime, plaukai yra stori ir natūraliai jiems išdžiūti reikia valandos), jie išsipučia ir spaudžia proteinus, kurie palaiko sveikus plaukus.

Tad koks geriausias sprendimas? Leiskite plaukams 75 procentus išdžiūti natūraliai, paskui įjunkite plaukų džiovintuvą ir nekaršto oro srove išdžiovinkite iki galo.

Mitas: pleiskanos reiškia sausą galvos odą

Tiesa: iš tikrųjų, yra kaip tik priešingai. Dažniausia pleiskanų priežastis yra mielės, kurios tarpsta… riebioje terpėje. Tad jeigu nerimaujate dėl to, kad plaukų plovimas kiekvieną dieną labai išsausins galvos odą ir dėl to atsiras daugiau pleiskanų, tuomet imkite gydomąjį šampūną ir plaukite juo. Taip pat, kaip ir dabar.

Mitas: plaukų pakirpimas kas šešias savaites skatina jų augimą

Tiesa: plaukai auga nuo šaknų. Todėl plaukų pakirpimo dažnis neturi nieko bendro su tuo, kaip greitai (ar lėtai) jie auga. Priežastis, kodėl šis mitas taip dažnai kartojamas – reguliarus pakirpimas užkerta kelią plaukų išsišakojimui, o tai yra kiekvieno ilgaplaukio košmaras.

Paprašykite savo kirpėjo šiek tiek apkirpti kas aštuonias-dvylika savaičių, kad plaukai sveikai atrodytų.

Mitas: nuo streso plaukai žilsta

Tiesa: žilimas dažniausiai yra nulemtas genetikos ir senėjimo. Bėgant metams žmogaus organizmas pagamina mažiau melanino (tai už natūralią spalvą atsakingos molekulės), dėl to plaukai pradeda žilti (turi minimaliai melanino) arba tampa visai žili (visiškai be melanino).

Kalbant apie stresą, tai dėl jo plaukai ne žilsta, o greičiau slenka, o jeigu esate vyresnio amžiaus, vietoj išslinkusių plaukų gali ataugti žili.

Mitas: plaukus dažnai keliant į viršų, jie gali pradėti slinkti

Tiesa: nestipriai surišta uodega ar šinjonas plaukams nekenkia. Vis dėlto, nuolatinis plaukų tempimas gali pakenkti jiems, nes taip sukuriama įtampa plaukų folikulams dėl to jie gali imti slinkti. Tas pats galioja ir ilgalaikiam svetimų sruogų priauginimui.

Taigi, plaukus galima rišti į viršų, tik atsargiai rinkitės gumytes.

Mitas: plaukų skalavimas šaltu vandeniu „uždarys epidermį“

Tiesa: kirpėjai dažnai plaukų plovimą baigia šaltu vandeniu, nes taip tikimasi uždaryti plaukų epidermį, todėl plaukai taps glotnūs (todėl atspindės šviesą).

Deja, bet jūsų plaukai neturi gyvų ląstelių, todėl jie nereaguoja į šaltą (ar karštą) vandenį. Jeigu jums norisi glotnesnių ir labiau žvilgančių plaukų, verčiau nepagailėkite pinigų geros kokybės kondicionieriui.

Mitas: kuo dažniau plaukus šukuojate, tuo jie sveikesni

Tiesa: žinoma, šukuojant plaukus paskirstome natūralius jų aliejus, tačiau daugiau ne visada yra geriau. Tiesą sakant, pernelyg dažnas šukavimas gali pažeisti plaukus, dėl ko ilgalaikėje perspektyvoje jie gali rimtai nukentėti.

Šukuokite plaukus tik tada, kai to reikia ir darykite tai švelniai, pradėdami nuo apačios ir kildami iki pat šaknų, tik viską darykite lėtai.

Mitas: šampūnus būtina keisti, nes jie nustoja veikti

Tiesa: skirtingi šampūnai duoda skirtingus rezultatus. Vienų sudėtyje gali būti proteinų, o tai plaukams suteikia apimties. Kitų sudėtyje yra simondsijų aliejaus, kuris drėkina išsausėjusias sruogas. Todėl šampūnus keisti reikia priklausomai nuo asmeninio noro ir dabartinės plaukų būklės.

Pavyzdžiui, juos neseniai nušviesinote? Tuomet jums galėtų tikti drėkinanti formulė. Kitaip šampūno poveikis bus toks pat kaip visada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)