Plastinės chirurgijos specialistai paneigia kelis paplitusius mitus:

1 mitas. Po mažųjų lytinių lūpų plastinės operacijos sumažėja intymios zonos erogeninis jautrumas.

Ši operacija neturi įtakos jautrumui. Įprastai pacientės ir jų partneriai būna labai patenkinti operacijos rezultatais, pasakoja, kad tai teikia daugiau pasitikėjimo savimi ir įneša į intymų gyvenimą naujų pojūčių.

2 mitas. Kiekvienas partneris iš karto supras, kad buvo daryta plastinių lūpų operacija, nes lieka randai.

Po patyrusio chirurgo atliktos plastinės operacijos nelieka matomų randų. Po 3–6 mėnesių net ginekologas nepastebės chirurginio įsikišimo požymių.

3 mitas. Intymi plastika daroma tik dėl savo įgeidžio, fiziologiškai ji nebūtina.

Lytinių lūpų koregavimo plastinė operacija darosi vis populiaresnė. Populiariausia – mažųjų lytinių lūpų mažinimo operacija. Kartais moterys sako, kad po kelių nėštumų ir gimdymų intymios zonos išvaizda pasikeičia ne į gerąją pusę. Tokiu atveju atliekama riebalų persodinimo operacija, kuri suteikia buvusios apimties, gerina odos būklę. Po gimdymo dažnai skundžiamasi makšties paplatėjimu – šiuo atveju makštis siaurinama, susiuvant tarpvietės raumenis ir atliekant riebalų persodinimą.

4 mitas. Intymi plastinė operacija gali turėti sunkių padarinių.

Intymių zonų plastinė operacija nesudėtinga, komplikacijos labai retos. Bet kaip ir kiekvieno chirurginio įsikišimo atveju, labai svarbi priežiūra po operacijos, būtina vykdyti gydytojo rekomendacijas. Kad nebūtų komplikacijų, medikai ir pacientė turi elgtis atsakingai ir veikti išvien.

5 mitas. Negalima daryti mažųjų lytinių lūpų korekcijos iki gimdymo, nes nebeliks poveikio.

Iš tiesų yra priešingai, nes nėštumo metu moters organizme suaktyvėja hormonai, todėl lytinės lūpos gali šiek tiek padidėti. Iki gimdymo padaryta labioplastika gali apsaugoti nuo nemalonių pojūčių ir diskomforto. Po gimdymo poveikis nedingsta.

6 mitas. Po lytinių lūpų korekcijos ilgai sveikstama.

Jei operacija atlikta profesionaliai, nebūna komplikacijų, nes tarpvietėje labai gera kraujotaka. Pjūvių vietos labai gerai užgyja, siūlų išimti nereikia, nes naudojami ištirpstantys siūlai. Vienintelė rekomendacija – 3–4 savaites susilaikyti nuo lytinių santykių.

7 mitas. Operacija gali pakenkti intymios vietos mikroflorai, ji praras apsaugines funkcijas.

Viskas priklauso nuo specialisto. Operacija turi būti atliekama tiksliai, kad nebūtų pakenktas funkciniu požiūriu svarbioms vietoms, kurios atlieka apsauginę funkciją.

8 mitas. Galima pastoti tik praėjus metams po plastinės operacijos.

Po operacijos gijimas trunka 3–4 savaites. Kai praeina tinimas, sugyja siuvimo žymės, galima daryti viską. Labioplastika niekaip nesusijusi su plyšimais gimdymo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją