Odos pažeidimų gydymas

Šaltalankių aliejus ypatingai vertinamas dėl gydomojo ir jauninamojo poveikio odai. Šiuo aliejumi gali būti gydomi nudegimai, įpjovimai, bėrimai ir kiti odos pažeidimai, o reguliariai naudojant šaltalankių aliejų galima pristabdyti odos senėjimo procesus.

Jei nudegėte saulėje ar įsipjovėte, pažeistas vietas patepkite šaltalankių aliejumi. Šaltalankių aliejus pasižymi dažančiu poveikiu, tad tuomet, jei baiminatės, kad pateptas vietas bus sunku nuplauti, šaltalankių aliejų sumaišykite su kokosų aliejumi (1:4). Toks mišinys ne tik paskatins odos ląstelių regeneraciją, bet taip pat suteiks švelnų bronzinį atspalvį.

Šaltalankių aliejaus stiprybė slypi cheminėje šios priemonės sudėtyje: šiame produkte gausu karotinoidų, tokotrienolių ir tokoferolių, vitaminų A, C ir E, beta-karotino, vario, geležies, seleno, ir t.t. Taip pat šaltalankių aliejus yra laikomas puikiu Omega riebalų šaltiniu.

Plaukų augimo skatinimas

Nors plaukų grožio puoselėjimui dažniau pasirenkamas alyvuogių ar kokosų aliejus, tačiau šaltalankių aliejus taip pat yra puiki priemonė, kuri maitina sausus ir pažeistus plaukus, suteikia žvilgesio ir skatina plaukų augimą.

Bent kartą per savaitę skirkite pusvalandį šaltalankių aliejaus kaukei, ir tikrai greitai pastebėsite puikius rezultatus: į alyvuogių aliejų įmaišykite šaltalankių aliejaus (laikykitės proporcijos: 4:1), įmasažuokite į galvos odą ir užtepkite ant plaukų. Palaikykite 30 minučių ir nuplaukite šampūnu.

Jei jūsų plaukus nualino dažymas ar kitos procedūros, galite išbandyti šaltalankių, varnalėšų ir ricinos aliejaus mišinį. Šiuos aliejus sumaišykite lygiomis dalimis, įmasažuokite į galvos odą ir paskirstykite per visą plaukų ilgį. Šią kaukę nuplaukite po 30 minučių. Jei siekiate, kad rezultatas būtų dar geresnis, pirmiausia aliejus pašildykite, o užteptą kaukę ant plaukų laikykite bent dvi valandas (plaukus rekomenduojama apvynioti maistine plėvele arba rankšluosčiu).

Efektyvus odos drėkinimas

Šaltalankių aliejus mažina kapiliarų išsiplėtimą, lygina odos spalvą, efektyviai drėkina odą ir užkerta kelią spuogų atsiradimui, todėl šį produktą galima naudoti veido odos priežiūrai.

Šaltalankių aliejų sumaišykite su kitu augaliniu aliejumi (tam tinka migdolų ar jojobos aliejus) ir kas vakarą tepkite odą. Ši priemonė taip pat puikiai pasiteisina ir tada, kai norima pašviesinti strazdanas ar pigmentines dėmes.

Gryną šaltalankių aliejų rekomenduojama naudoti tada, kai oda yra labai sausa ir pleiskanojanti. Pirmiausia vertėtų nuplauti odą šiltu vandeniu ir nuvalyti įprasta kosmetine priemone. Ant nusausintos odos tepkite šaltalankių aliejų, o po 15-20 minučių nuvalykite juodojoje arbatoje pamirkyta servetėle. Juoda arbata padės pašalinti oranžinę nuo šaltalankių aliejaus likusią spalvą.

Lūpų įtrūkimų gydymas

Jei kenčiate nuo lūpų kampučių įtrūkimų, tikėtina, kad ieškote pakankamai efektyvių priemonių, kurios galėtų padėti juos užgydyti greičiau. Jei į pagalbą pasitelksite natūralų šaltalankių aliejų, labai greitai pastebėsite, kad įtrūkimai tapo mažiau pastebimi.

Blakstienų stiprinimas

Jei siekiate, kad blakstienos būtų tankesnės ir ilgesnės, jas galite tepti šaltalankių aliejumi, kuris natūraliai sustiprins blakstienas ir paskatins jų augimą. Blakstienų retėjimas galimas dėl dažno blakstienų priauginimo ar nekokybiško blakstienų tušo naudojimo, todėl bent kartais vertėtų palepinti savo blakstienas ir jas patepti natūraliu šaltalankių aliejumi.
Nagų puoselėjimas

Jei pastebite, kad odelės aplink nagus ėmė skilinėti, o nagai tapo trapesni, į įprastą rankų kremą įmaišykite kelis lašelius šaltalankių aliejaus, ir šią priemonę įmasažuokite į nagus ir aplink juos esantį sritį. Jei norite, kad rezultatas būtų dar geresnis, užtepus kremą užsimaukite medvilnines pirštinaites – jas nusimaukite praėjus maždaug 20-30 minučių.

Skilinėjančių kulnų gydymas

Šaltalankių aliejus yra puiki pagalba skilinėjantiems kulnams. Šią priemonę geriausia naudoti prieš miegą: ištepkite kulnus natūraliu šaltalankių aliejumi arba jo mišiniu ir užsimaukite medvilnines kojines.

Taip pat šaltalankių aliejus puikiai tinka skilinėjančių alkūnių gydymui.

Vaistas nuo slogos

Jei sergate lėtine sloga, jums gali pagelbėti natūralus šaltalankių aliejus, kuris sušvelnins nemalonius simptomus ir leis kur kas lengviau kvėpuoti. Po 2-3 lašus šaltalankių aliejaus įlašinkite į abi nosies šnerves – šią procedūrą rekomenduojama kartoti ryte, per pietus ir vakare. Sergant lėtine sloga taip pat galima išbandyti ir šaltalankių aliejaus inhaliaciją: į dubenį vandens įlašinkite kelis lašus šaltalankių aliejaus, pakaitinkite, ir kvėpuokite nuo dubens kylančiais garais.