Portale išvardijami keli paprasti dalykai, kuriuos galima įtraukti į kasdienę rutiną ir kurie ilgainiui padės mums atrodyti jauniau net ir be botokso.

1. Dieną pradėkite ne kavos, bet arbatos puodeliu

Na... kai kurioms iš mūsų tai gali būti labai sunku. Tačiau pakeitus vieną skystį kitu, sumažės vėžio bei artrito rizika, be to, sumažės ir raukšlių. Kingstono universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad net maži enzimų, kurių yra baltojoje arbatoje, kiekiai (netgi mažiau, nei jų yra viename puodelyje), gali apsaugoti organizmą nuo tų enzimų, kurie ardo kolageną ir elastiną. Kolagenas ir elastinas suteikia odai apimties bei elastingumo, o kai jų sumažėja, atsiranda raukšlių.

2. Šveiskite odą

Nėra geresnio būdo atsikratyti mieguistumo ir pasijusti žvaliai, nei veido prausimas šaltu vandeniu. Kol esate vonioje ir valotės dantis, valote tarpdančius siūlu (būtinai!) ir atliekate kitus rytinius higienos ritualus, nepamirškite nušveisti odos. Su amžiumi mūsų odos gebėjimas atsikratyti negyvų ląstelių silpnėja, interviu pasakė dermatologė Susan Weinkle. Negyvos ląstelės susikaupia ant odos ir ji atrodo glebi bei blausi. S. Weinkle sako, kad nušveitus odą ir pašalinus negyvas ląsteles, drėkinamosios kremų medžiagos prasiskverbia giliau į odą, tad jų poveikis būna geresnis. Odai nušveisti neprireiks nė 60 sekundžių, tad kasdien sugaišusios mažiau nei minutę, ilgainiui atrodysite daug jauniau.

3. Atsispirkite saldumynų traukai

Per pietus labai sunku atsispirti saldumynams, kai aplink tiek pagundų – taip ir norisi desertui nusipirkti nedidelį šokoladuką arba bent jau įsidėti kelis šaukštelius cukraus į kavą. Tačiau jei atsispirsite, ilgainiui džiaugsitės atjaunėjusiu veidu. Tyrimai parodė, kad vartojant per daug cukraus, gresia ankstyvas senėjimas. Viename tyrime paaiškėjo, kad 50–70 m. dalyviai, kurių kraujyje buvo didesnis kiekis cukraus, atrodė nuo penkių iki septynių mėnesių vyresni. Kitame tyrime išsiaiškinta, kad vartojant per daug cukraus, odoje kolagenas ne tik suardomas, bet ir naujasis formuojasi silpnesnis ir labiau pažeidžiamas, todėl raukšlių tikimybė didėja.

4. Jokiu būdu neikite miegoti su makiažu

Po ilgos darbo dienos kartais būna sunku persirengti pižamą, tačiau vieno vakarinio ritualo jokiu būdu negalima pamiršti. Būtinai prieš miegą nusiprauskite veidą. Gali atrodyti, kas čia tokio, gal tik pagalvės užvalkalas išsiterlios akių pieštuku ar blakstienų tušu, o ryte nubusite panaši į meškėną – su juodais ratilais aplink akis. Deja, tiesa dar žiauresnė. Pernai viena moteris sutiko dalyvauti bandyme: visą mėnesį kas vakarą ji eidavo miegoti nenusivaliusi makiažo. Po eksperimento jos oda buvo nusėta dėmėmis ir spuogais, su uždegimo židiniais, o ji pati atrodė net keleriais metais senesnė! Ekspertai sako, kad miegant su makiažu užsikemša poros. Be to, oda tampa neapsaugota nuo laisvųjų radikalų. Ilgalaikėje perspektyvoje tai reiškia priešlaikinį senėjimą ir raukšleles.

5. Eikite miegoti 15 min. anksčiau 

Jei manote, kad miego trūkumą galite kompensuoti ilgai miegodama savaitgalį, turime jus nuvilti. Tobulame pasaulyje visi miegotų septynias–devynias valandas. Tačiau realybėje egzistuoja tokie dalykai, kaip miego sutrikimai, neprognozuojami grafikai ir nemiga dėl streso, todėl nemažai mūsų negauna pakankamai poilsio. Tyrimai parodė, kad dėl miego trūkumo gresia priešlaikinis odos senėjimas, odos nelygumai ir raukšlelės. Jau nekalbant apie tai, kad esame ir atrodome pavargusios. Jei chroniškai neišsimiegate, ar nesugebate laikytis miego režimo, ekspertai pataria kas vakarą eiti miegoti 15 min. anksčiau, kol pasieksite norimą miego laiką.

6. Miegokite ant satino patalynės

Dermatologai sako, kad norint išvengti veido raukšlių ir smulkių raukšlelių, geriausia miegoti ant nugaros. Tačiau ne visi gali užmigti ar gerai išsimiegoti vienoje pozoje. Jei patogiau jaučiatės miegodamos ant šono ar pilvo, pakeiskite medvilninį pagalvės užvalkalą satinininiu. Dermatologė Debra Jaliman papasakojo, kad ant satininio užvalkalo oda nesitrina, o slysta, todėl neįsispaudžia žymės. O jei norite dar geresnio efekto, įsigykite specialią grožio pagalvę, kuri yra išgaubta tam tikrose vietose, tad veidas į ją nesiremia – oda ilgiau išliks lygi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)