Sveiko virškinimo pagrindas – mokėjimas įsiklausyti į savo kūną. Lengvesnį meniu reikia vertinti ne kaip bausmę, o kaip meilės aktą sau pačiam. Štai šeši paprasti patarimai, kaip neprarasti lengvumo prie vaišių stalo.

1. Ryte bent jau 20 minučių pasimankštinkite, išeikite pasivaikščioti ar užsiimkite kita fizine veikla. Tai padės jums atkurti ryšį su savo kūnu ir vėliau nepersivalgyti.

2. Ši rekomendacija gali pasirodyti absurdiška, tačiau likus valandai ar pusvalandžiui iki sėdimo prie šventinio stalo, užvalgykite. Daržovių salotos ar sultinio lėkštė – puikus pasirinkimas. Šie patiekalai puikiai jus pasotins neatimdami lengvumo jausmo. Jausdami sotumą jūs neprisikirsite mišrainių su majonezu, patiekalų su padažais ar kalnų saldumynų. Galų gale, prie stalo sėdate su draugais ir artimaisiais tam, kad pabendrautumėte, o ne persivalgytumėte, ar ne?

3. Prieš sėsdami prie švenčių stalo kelis kartus giliai įkvėpkite ir tolygiai iškvėpkite. Tai padės pašalinti įtampą ir sustiprinti ryšį su kūnu. Jeigu turite dar ketvirtį valandos, būtų puiku jį skirti meditacijai.

4. Valgio metu nekalbėkite, verčiau kiekvieną kąsnelį gerai sukramtykite. Kiekvieną kartą, pradėdami pokalbį, padėkite šakutę ant stalo.

5. Nepamirškite vandens. Geriausia jį gerti šiltą, nedideliais gurkšneliais, pakaitomis su vynu, šampanu ar kitu jūsų taurėje esančiu gėrimu.

6. Daugiau judėkite. Jeigu vakarėlyje šokių ir judrių žaidimų nenusimato, pasinaudokite menkiausia galimybe atsistoti ir pavaikštinėti. Pavyzdžiui, padėkite vakarėlio šeimininkei nurinkti nešvarius indus, atnešti puodelius, supjaustyti pyragą. Žaidimai su vaikais ir naminiais gyvūnais – taip pat puikus pretekstas atsikelti nuo stalo ir valgymą pakeisti kitais malonumais, kuriuos mums suteikia šventės.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)