1. Patartina bent kartais pasidaryti mamogramą.

Mamograma suteikia dar vieną galimybę rūpintis krūtų sveikata, tik atsiminkite – jokie testai nėra tobuli, vien mamograma pasikliauti negalima. Iš tiesų kuo moteris jaunesnė, tuo mažesnė tikimybė, kad mamograma bus įmanoma nustatyti krūties vėžį.

2. Dažniau lankytis pas gydytojus patartina toms, kurios turi krūties vėžiu sirgusių giminaičių.

Jei kas iš artimų giminaičių yra sirgusios krūties vėžiu arba dėl kažkokių priežasčių jums didesnė krūties vėžio rizika, paprašykite gydytojo, kad jums dažniau skirtų mamogramas. Jei turite BRCA geną (kaip Angelina Jolie), pasitarkite su gydytoju, kaip veiksmingiausiai užkirsti kelią vėžio rizikai.

3. Nuolat apsižiūrėkite krūtis.

Jūs pirmoji galite pastebėti krūtų pokyčius, užčiuopti gumbelį ir pasakyti apie tai savo gydytojui, ypač jei naujas darinys krūtyje neišnyksta apie du mėnesius.

4. Sumažinkite veiksnių, kurie gali didinti krūties vėžio riziką.

O veiksniai yra nesaikingas alkoholio vartojimas, hormonų terapija, stipriai apdorotas maistas, nutukimas, rūkymas. Eliminavus šiuos veiksnius bus naudos ne tik krūtų, bet viso organizmo sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)