Citrinos gausiai naudojamo kulinarijoje, jos taip pat puikiai valo. Na o šį kartą pakalbėkime apie citrinų naudą sveikatai.

1. Šviesina odos pigmentines dėmes.

Citrinų rūgštis natūraliai šviesina. Šviesinančiai kaukei reikės: 1 šaukštelio citrinos sulčių, 1 šaukštelio natūralaus jogurto ir 1 šaukštelio medaus. Užtepkite kaukę ant švaraus veido ir palaikykite 20 min. Procesas lėtas, prireiks nemažai laiko, kol sulauksite rezultatų. Kol dedate kaukę su citrinos sultimis, tepkite veidą kremu su apsauga nuo saulės ir nesideginkite. Apskritai tokią kaukę geriau dėti šaltuoju metų laikų.

2. Gydo aknę ir randelius nuo spuogų.

Citrinos turi antibakterinių ypatybių, nes jų pH mažas, taigi jų sultys naikina aknę sukeliančias bakterijas, gydo randelius nuo spuogų. Naudokite šviežias, neskiestas citrinų sultis. Jos džioviną odą, tad po nepamirškite patepti veido drėkinamuoju kremu.


3. Gydo skaudančią gerklę, lengvina peršalimo simptomus.

Citrinose daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, tad greičiau pasveiksite po infekcijų. Jei peršalote, gerkite arbatos su medumi ir citrina 3 – 4 kartus per dieną, kol palengvės. Skaudamą gerklę skalaukite įlašinę į vandenį citrinos sulčių.

4. Gydo nuo pleiskanų.

Pleiskanas išnaikinti padės kaukė iš citrinos sulčių ir jogurto. Galite įdėti medaus ir įlašinti kelis lašus migdolų aliejaus, kad plaukai neišsausėtų. Išplaukite galvą, tada įtrinkite kaukę į odą ir palaikykite 10 – 15 min. Kaukę galima dėti 2 – 3 kartus per savaitę.


5. Gydo vidurių užkietėjimą, gerina virškinimą.

Įspauskite pusės citrinos sultis į stiklinę šilto vandens ir išgerkite ryte – pagerės virškinimas. Citrinos gerina žarnyno veiklą, tad užkirs kelią ir vidurių užkietėjimui.

6. Gydo vabzdžių įkandimus.

Citrinos sultys palengvins vabzdžių įkandimų niežėjimą. Patepkite įkandimus šviežiomis citrinos sultimis. Gali šiek tiek graužti, tačiau citrinos sultys paspartins gijimą ir neleis įsimesti infekcijai.

7. Balina dantis.

Sumaišykite ketvirtadalio citrinos sultis ir 2 šaukštus obuolių acto. Pamirkykite dantų šepetėlį į šį mišinį ir pavalykite dantis, o paskui išsiskalaukite burną. Šis mišinys valo vyno, kavos ir nikotino dėmes. Tik atsiminkite, kad rūgštis ėda dantų emalį, tad šią procedūrą darykite kartą per savaitę.

8. Citrinos ir diabetas

Citrinos ir rūgštus produktai padeda kontroliuoti gliukozės lygį cukruje. Įdėjus rūgšties į maistą, sumažėja produkto glikemijos indeksas, nes rūgštis lėtina virškinimą ir neleidžia cukraus lygiui kraujyje staigiai šoktelėti. Na o vitaminas C labai naudingas diabetu sergantiems žmonėms.

9. Prevencija nuo inkstų akmenų.

Į vandenį įlašinkite citrinos sulčių, jos stabdo akmenų susidarymą inkstuose.

10. Stiprina ir balina nagus.

Visų pirma nuvalykite nagų laką, paskui kelias minutes pamirkykite nagus citrinos sultyse ir nusiplaukite rankas. Po procedūros galite pasitepti rankų kremu, kad rankos neišsausėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)