Papločiams reikės:

300 g miltų
2 šaukštelis cinamono
1/3 šaukštelio kardamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
250 ml cukraus
250 ml pieno
80 ml aliejaus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
300 g tarkuotų morkų
sauja razinų
2 saujos pekano riešutų
sauja džiovintų ananasų

Kremui:

130 g sviesto
350 g sūrio Philadelphia
350-400 g cukraus pudros
1-2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Gaminimas

Morkų pyragas labiausiai išpopuliarėjo Amerikoje. XX a. pab. šiuo gardėsiu pasimėgauti galima buvo kiekvienoje kavinėje ar restorane. 2011 m. Jungtinėje Karalystėje morkų pyragas buvo išrinktas kaip visų labiausiai mėgstamas. Morkų pyrago receptų yra labai daug ir įvairių.

Įprasta manyti, kad jame būtinai turi būti: morkų, razinų bei saldus „Filadelfijos“ sūrio pertepimas, o visi kiti ingredientai gali būti parenkami pagal skonį. Labai populiaru pyragą gardinti džiovintais ananasais (kai kas juos keičia džiovintais obuoliais), riešutais – pekano ar graikiniais. Taigi, išsikepkite klasikinį, nenusibostantį morkų pyragą. Pradžioje sumaišykite sausuosius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną bei druską.

Kitame inde gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, pienu, aliejumi ir vanile. Į šią masę (nuolat maišydami) lėtai berkite sausąjį mišinį. Per burokinę tarką sutarkuokite morkas, mažais gabaliukais susmulkinkite džiovintą ananasą, razinas, bei riešutus. Viską suberkite į tešlą (riešutų į tešlą berkite mažiau nei pusę).

Iš tešlos iškepkite tris blynus 21 cm skersmens kepimo formoje. Kiekvieną blyną kepkite apie pusvalandį 190 laipsnių karštyje. Leiskite blynams praaušti ir kiekvieną perpjaukite skersai per pusę. Jei kepsite siauresnėje formoje pyragas bus aukštesnis, jei platesnėje – blynai bus plonesni (jų nebepjaukite), o pyragas žemesnis.

Sviestą susmulkinkite gabaliukais ir elektriniu plaktuvu išplakite jį su sūrio kremu. Plakdami suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Kremą išplakite iki vientisos kreminės masės. Juo pertepkite blynus. Pyrago viršų taip pat aptepkite kremu ir apibarstykite likusiais smulkintais riešutais. Pyragą geriausiai gaminti iš vakaro – per naktį kremas įsigers ir jis taps šlapesnis.

Skanaus!