Ingredientai:

Slyvos, 500 gramų
Miltai, 375 mililitrai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Grietinė, 190 mililitrų
Cukrus, 170 mililitrų
Citrinos, 1 vienetas
Cukrus, 50 gramų
Sviestas, 30 gramų
Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio

Papuošimui:

Cukraus pudra, 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga:

Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.

Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.

Supilkite likusią tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti.

Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Aliona G.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)