(4 asmenims)

Pesto padažui reikės:

1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.

Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.

Makaronams reikės:

1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.

Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.

Galite naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus. Skanaus!

Savo vasariškomis gardumynų idėjomis galite pasidalinti ir jūs! Siųskite įdomius receptus adresu saldus.dialogas@danisco.com - originaliausių receptų autorių laukia malonios “Dansukker” staigmenos. Tik nepamirškite nurodyti savo telefono numerio, kad galėtume jus informuoti apie laimėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją