4 porcijos

200 g ilgagrūdžių ryžių,
500 ml pomidorų sulčių,
1 baklažanas,
1 saldžioji paprika,
250 g pomidorų,
2 česnako skiltelės,
1 svogūnas,
6 šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis baltųjų pipirų,
druskos pagal skonį.

Gaminame:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir patroškinkite su 2 šaukštais aliejaus, kol gražiai pagels. Suberkite ryžius ir dar šiek tiek patroškinkite. Pamažu supilkite pomidorų sultis (kad ryžiai nuolat virtų), pasūdykite ir dar šiek tiek patroškinkite uždengtame puode.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska. Nuvalytą papriką supjaustykite gabaliukais.

3. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite vaiskočius, nuplikinkite verdenčiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. Česnaką smulkiai supjaustykite. Baklažano gabalėlius nuspauskite ir nusausinkite.

4. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus ir pakepinkite česnaką. Suberkite daržoves ir maišant troškinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su ryžiais ir pagardinkite druska bei pipirais.

Patarimas

Ryžius atsargiai sumaišykite su daržovėmis, galima įdėti kelis kaparėlius ir juodųjų alyvų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją