1. Reikėtų pasirūpinti, kad ten, kur susirenka visos jaunosios pamergės (dažniausiai jaunosios namai) būtų kas nors su kosmetine ir atitinkamais įgūdžiais. Pvz., mums pasisekė, kad vyriausioji pamergė buvo kosmetologė, nes netikėtai paskutinę minutę įlėkusi jauniausioji pamergytė buvo be makiažo, šukuosenos, išsigandusi, pramiegojusi ir be galo susirūpinusi savo išvaizda. Taip pat reikia turėti: atsargines kojines, batelius, megztuką, kosmetinę, nosinę ir t.t.

2. Svarbu viskam palikti pakankamai laiko.

3. Apmąstykite bent kelias vietas, kur galėtų vykti fotosesija. O jei neišvengiamai norisi gamtos, tuomet reikėtų pasirūpinti, kad skėčius, jei kartais imtų lyti, gautų visi būtinieji fotosesijos dalyviai, o ne tik jaunieji (kitaip nuotraukose bus tik jaunieji). Būtinai pasirūpinkite užkandžiais. Būtų geriau, kad jais rūpintųsi koks nors paskirtas dalyvis, o ne patys jaunieji (ne karto teko alkanai ilgiausiai laukti, kol jaunieji atliks visą fotosesiją ir tik po to gauti pavalgyti).

Žaidimais paprastai rūpinasi vyr. pamergė, bet reiktų ir patiems turėti keletą mintyse, nes pamergė pamergei nelygi.

4. Pasidomėkite, ar šalia pobūvių salės yra kur statyti automobilius, nes būna nepatogu laukti vairuotojų, karštligiškai ieškančių kur palikti automobilį.

5. Labai svarbu išsiaiškinti, kaip būsima antroji pusė elgiasi padauginęs/-usi šampano. Kartais tenka po to raminti raudančius, dažniausiai nuotakas.

6. Po vaišių paprastai prasideda šokiai su lengvais pribėgimais prie stalo pasistiprinti. Rekomenduočiau kur nors kampe matomoje vietoje sudėti puodelius ir termosus su kava ar arbata. Ne visi turi drąsos vaikytis padavėją po pagalbines patalpas, be to, dažnai vienintelis variantas yra kava, kurią vis dėlto geria ne visi.

7. Svarbu ir iš anksto su vyresnio amžiaus žmonėmis susitarti, kas ir kada juos parveš namo.

Kristina

****

Šis rašinys - konkurso "Patark planuojantiems vestuves, laimėk romantišką savaitgalį" dalis. DALYVAUK konkurse ir TU!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją