Jie gali tapti puikia dovana artimai bičiulei, giminaitei ar kolegei praktiškai bet kokia proga. Juk sutiksite, kad po sunkios darbo dienos gera atsipalaiduoti šiltoje vonioje, o jei joje ištirpinsite savomis rankomis pagamintą kvapnų burbulą, malonumas tiesiog padvigubės.

Voniai skirtų kvapnių burbulų gamybos pamokai parinkome patį populiariausią ir paprasčiausią receptą. Tačiau galite susigalvoti ir saviškį – pavyzdžiui, pieno miltelius pakeisti krakmolu ar avižų miltais.

Į masę galima dėti praktiškai bet kokio bazinio aliejaus, jūros druskos ir kitų naudingų sudedamųjų dalių. Burbulo kvapą ir spalvą taip pat galite pasirinkti. Drąsiai eksperimentuokite!

Apačioje - vaizdo reportažas.

Vienam vonios burbului jums reikės:

- 30 gramų citrinos rūgšties
- 60 gramų sodos
- 40 gramų pieno miltelių
- Kelių lašelių norimos spalvos maistinių dažų
- 1,5 valgomojo šaukšto bazinio aliejaus (persikų, abrikosų, migdolų ar kito)
- 5-7 lašų pasirinkto eterinio aliejaus
- Dviejų formelių

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Citrinos rūgštį, prieš maišant su kitomis sudėtinėmis dalimis, patariama dar pasmulkinti kavamalėje.

Kitame inde sumaišykite bazinį ir eterinį aliejus ir kelis lašelius maistinių dažų.

Sumaišykite sausąsias ir skystąsias sudedamąsias dalis, šluotele masę išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Gauta masė turėtų priminti šlapią smėlį.

Atsargiai mase užpildykite formeles. Pirmiausia mase užpildykite vieną jos pusę, tuomet – kitą. Galiausiai jas sujunkite į burbulą ar kitos formos darinį (priklauso nuo to, kokias formeles turite). Jeigu norite ko nors ypatingo, į formeles, prieš dėdamos į jas masę, galite įdėti džiovintų gėlių, avižinių dribsnių ar kitų natūralių dekoro elementų.

Po minutės formeles atsargiai nuimkite, gautą burbulą padėkite sausoje vietoje ir leiskite jam išdžiūti (maždaug 3-4 valandas).

Norėdamos pasigaminti įvairių spalvų burbulų, gautą masę padalinkite į kelias dalis ir į jas įmaišykite skirtingų maistinių dažų.

Į vonią vandens įdėtas toks burbulas po kurio laiko ims tyliai šnypšdamas tirpti, pripildydamas patalpą malonaus aromato, o vandenį - odą gražinančių medžiagų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)