Tešlai:

2 stiklinės miltų,
¾ šaukštelio druskos,
2/3 stiklinės lydyto sviesto,
6 šaukštai šalto vandens.

Gaminimo būdas:

1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską; supilkite lydytą sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis - viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitą. Didesniąją dalį iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną ir sieneles.

2. Sudėkite įdarą. Iškočiokite likusią tešlą ir ja uždenkite įdarą.

Įdarui:

2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,
1 šaukštas cinamono,
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
8 nulupti ir supjaustyti žali obuoliai.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2. Mažame inde sumaišykite cukrų, miltus, cinamoną ir gvazdikėlius.
3. Ant tešlos pagrindo dėkite pusę obuolių masės, pusę cukraus mišinio, likusius obuolius ir likusį cukraus mišinį.
4. Uždenkite kitu tešlos sluoksniu. Užspauskite kraštelius, pabadykite viršų. Kepkite orkaitėje 45 minutes.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)