6 porcijoms reikės:

1 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
2/3 stiklinės cukraus,
1 šaukštelio malto cinamono,
5 1/2 šaukšto nesūdyto kambario temperatūros sviesto,
1 plakto kiaušinio,
1/2 stiklinės pieno,
1 vidutinio nulupto ir supjaustyto obuolio.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Ištepkite pyrago skardą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Dubenyje sumaišykite trečdalį cukraus su cinamonu, atidėkite. Elektriniu mikseriu išplakite sviestą su likusiu cukrumi. Įplakite kiaušinį. Supilkite miltų mišinį, pieną, plakite iki vienalytės masės.

Pusę tešlos paskirstykite ant skardos. Išdėliokite obuolių gabalėlius, apibarstykite juos puse cukraus-cinamono mišinio. Supilkite likusią tešlą ir pabarstykite likusiu cukraus-cinamono mišiniu.

Kepkite maždaug 40-50 minučių arba kol parusvės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)