Pyrago pagrindui reikės:

2/3 stiklinės sviesto,
80 g Maskarponės sūrio,
1/4 stiklinės rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio migdolų ekstrakto,
2 stiklinių miltų,
1/4 šaukštelio druskos.

Įdarui:

1/3 stiklinės smulkaus cukraus,
2 šaukštų miltų,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio šviežiai malto muškato,
8 stiklinių rūgščių plonai supjaustytų obuolių.

Trupiniams:

1 stiklinės miltų,
3/4 stiklinės rudojo cukraus,
1 šaukštas malto cinamono,
1/4 šaukšto šviežiai malto muškato,
1/2 stiklinės šalto sviesto (margarino).

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Skardą patepkite augaliniu aliejumi. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą, tada pamažu įmaišykite sūrio kremą ir rudąjį cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite migdolų (arba vanilės) ekstraktą. Įberkite miltų ir druskos, išmaišykite.

Rankomis prispauskite tešlą prie skardos dugno, suformuokite lygų pagrindą.

Įdarui sumaišykite miltus, cukrų, prieskonius mažame inde, sumaišykite su supjaustytais obuoliais. Obuolių mišinį užpilkite ant tešlos pagrindo.

Trupiniams sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, prieskonius ir sviestą. Masę gerai sutrinkite tarp pirštų ir žberkite ant obuolių.

Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 40 minučių arba kol obuoliai suminkštės, o viršus pagels. Atvėsinkite skardoje.

Šį skanėstą galite pasigaminti prieš dieną ir laikyti vėsioje vietoje. Supjaustykite gabalėliais prieš pat patiekdami. Patiekite su ledais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją