Tešlai reikės:

200g miltų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio (trynio),
40 ml vandens,
30 g cukraus,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

6 vnt. obuolių (didelių),
50 g sviesto,
125 g cukraus,
150 g migdolų,
skaldytų migdolų papuošimui.

Paruoškite trapią tešlą: miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi ir druska, suberkite atšaldytus sviesto gabalėlius ir kapokite peiliu, kol susidarys gumulėliai. Supilkite trynį ir vandenį, užminkykite kietoką, elastingą tešlą. Suvoliokite tešlą į kamuolį, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Įdarui paruoškite migdolus: riešutus keletui minučių suberkite į verdantį vandenį, po to nuimkite luobelę nuo kiekvieno riešuto. Taip paruoštus riešutus sugrūskite grūstuve arba susmulkinkite virtuviniu kombainu (gabalėliai turėtų būti stambūs).

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir pavirkite nuolat maišant, kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Suberkite obuolius ir išmaišykite.

Tešlą iškočiokite į 5mm storio lakštą ir perdėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą. Tešlos paviršių uždenkite pergamentiniu popieriumi ir kepkite įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 5 min.

Iš formos išimkite popierių. Ant pyrago suberkite smulkintus riešutus.

Sudėkite obuolių įdarą. Pyragą kepkite 200C temperatūroje apie 30 min. Iškepusį pyragą pabarstykite migdolų drožlėmis iš anksto apkepintomis keptuvėje. Iškepusį pyragą palikite formoje, kol atauš, vėliau supjaustykite gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją