Trapiai tešlai:

250 g miltų,
125 g nesūdyto šalto sviesto,
supjaustyto kubeliais,
85 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Biskvitinei tešlai:

45 g nesūdyto kambario temperatūros sviesto,
90 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
90 g miltų.

Įdarui:

3 riekelėmis pjaustyti obuoliai,
10 per pusę perpjautų slyvų be kauliukų,
3 šaukštai abrikosų džemo (nebūtinai).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Paruoškite trapią tešlą: mikseriu sumaišykite miltus, sviestą ir cukrų, kol gausite trupinius. Įmuškite kiaušinį, dar paplakite. Iš tešlos suformuokite rutulį ir iškočiokite. Šia tešla padenkite kepimo formos dugną ir kraštelius.

2. Paruoškite biskvitinę tešlą: elektriniu mikseriu sumaišykite sviestą ir cukrų. Tada, plakdami šluotele, įmuškite kiaušinį, suberkite kepimo miltelius, po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite.

3. Ant trapios tešlos pagrindo sudėkite biskvitinę tešlą, o ant jos - obuolius ir slyvas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pyragas bus iškepęs, kai vaisiai sukris, tešla iškils ir vietomis paskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

4. Jei naudosite abrikosų džemą, jį pakaitinkite keptuvėje, kol suskystės. Juo patepkite pyrago viršų, kad blizgėtų.

5. Patiekite su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją