Anot festivalio organizatorės Renatos Mikailionytės, atrankoje gali dalyvauti ir profesionalūs modeliai, ir jaunimas iš gatvės. Nepatyrusiems Renata pataria atkreipti dėmesį į keletą svarbių dalykų, kurie gali pakišti koją modelių atrankoje net ir pačiam išvaizdžiausiam žmogui:

- nedėvėkite plačių drabužių ar tokių, kurie iškreipia jūsų kūno proporcijas, kad ir kokie tie drabužiai būtų madingi (ilgos, asimetriškos palaidinės, tunikos, kelnės pažemintu klynu, beformiai švarkai ir pan.). Modelių atrankai geriausia rinktis aptemptus tamsios spalvos drabužius, pvz. glaustinukę ir aptemptas kelnes.

- neavėkite sportbačių ar kitokių lygiapadžių batų. Dizaineriai, besirenkantys modelius savo kolekcijoms, nori pamatyti jus vaikštant su aukštakulniais, nes juos apsiavus keičiasi laikysena bei eisena.

- prieš modelių atranką radikaliai nekeiskite savo įvaizdžio, norėdami būti pastebėti. Teko girdėti istorijų, kaip merginos, išgirdusios gandą, kad geriausiai sekasi šviesiaplaukėms, nutarė pasišviesinti plaukus; kitos juos nusidažė itin ryškia spalva, prisivėrė auskarų. Mergina su natūraliais antakiais ar lietuviška pilka plaukų spalva gali būti pasirinkta kaip tik dėl savo natūralumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją