Mokslininkai teigia, kad griežtos dietos laikymasis vos dvi dienas per savaitę yra daug veiksmingesnis būdas numesti svorio nei kasdienis kalorijų skaičiavimas.

Jie nustatė, kad moterys, kurios dvi dienas per savaitę valgė vaisius, daržoves ir liesą mėsą, o kitomis dienomis galėjo valgyti kiek panorėjusios, numetė beveik du kartus daugiau svorio nei moterys, kurios nuolat laikėsi dietos.

Pietų Mančesterio universitetinės ligoninės tyrėjai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 115 savanorių moterų. Jos turėjo laikytis vienos iš trijų dietų. Pirmojoje grupėje esančios moterys dvi dienas per savaitę suvartodavo tik 650 kcal ir nevalgydavo riebaus maisto ir angliavandenių, tokių kaip makaronai, duona ir bulvės. Kitas penkias dienas jos galėjo valgyti, kiek nori, nors tyrėjai joms siūlė rinktis sveikesnius produktus.

Antroje grupėje esančios moterys dvi dienas per savaitę nevartojo angliavandenių, bet galėjo neriboti kalorijų skaičiaus. Kitas penkias dienas jos galėjo valgyti, kiek nori.

Trečiosios grupės dalyvės laikėsi įprastos svorio metimo dietos. Jos kasdien suvartodavo apie 1500 kcal, vengė riebaus maisto ir alkoholio.

Per tris mėnesius pirmosios ir antrosios grupių dalyvės (tos, kurios dvi dienas per savaitę ribojo angliavandenius), numetė maždaug po 4 kg – dvigubai daugiau nei tos, kurios kasdien skaičiavo kalorijas (2,4 kg).

Ligoninės vėžio prevencijos centro gydytoja Michelle Harvie teigė, kad dviejų dienų dietai buvo būdingas „besitęsiantis efektas“, kitaip tariant, nauda tęsėsi ir dienomis, kai moterys valgė normaliai.

Ji pridūrė, kad moterys, kurios likusias penkias savaitės dienas galėjo valgyti, kiek nori, buvo linkusios sveikai maitintis ir tomis dienomis.

„Mes nustatėme, kad jos natūraliai valgė mažiau“,, - teigė M. Harvie.

Tyrimo rezultatai buvo pristatyti San Antonijo mieste (Teksasas, JAV) vykusioje Krūties vėžio simpoziumo konferencijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją