- Papasakok apie savo kolekciją, kas labiausiai įkvėpė?

Inspiracija? Keliautojas. Tai tyrinėtojas, mėgstantis blaškytis po pasaulį, atrasti kažką naujo, nepatirto. Dievina savo drabužius, negali su jais išsiskirti, taigi nešioja iki tol, kol jie visiškai nusidėvi. Būtent dėl to kai kurių mano kolekcijoje pristatytų derinių kraštai atrodė taip, tarsi būtų keletą metų be perstojo su meile nešioti.

Jean Phillip
Be viso to, norėjau padaryti kažką kitokio žiemos kolekcijai. Dažniausiai kolekcijos šaltajam sezonui yra labai sunkios, tamsios. Taigi pabandžiau kažką lengvesnio. Dėl to naudojau daugiau šviesių, silpnų atspalvių kolekcijos pradžioje. Dažniausiai tokią estetiką renkuosi pavasario-vasaros kolekcijose, tačiau šįkart norėjau tai perkelti į žiemą. Žiema nebėra tokia niūri.

- Kas tau svarbiausia kuriant rūbą? Medžiaga, forma?

Viskas kartu. Man tai turi būti vieninga visuma. Kai kalbame apie konstrukciją, viskas turi būti tobula, rūbas turi tobulai gulėti ant vyro kūno. Medžiagą, su kuria noriu dirbti, pasirenku dar prieš konstruodamas rūbą. Tuomet pati medžiaga man padiktuoja, kaip turėtų atrodyti galutinis rezultatas.

Viskas priklauso nuo to, kaip vienas audinys veikia kitą audinį, kaip jie krenta derinami kartu. Ar tai tvirtas, ar lengvas audinys... Jei tai krentanti medžiaga, aš drapiruoju, jei tai tvirtesnis audinys, nutrinu kraštus, ir žiūriu, kaip neatsiūti, specialiai nutrinti kraštai dera su lengvomis medvilnės drapiruotėmis. Tai tarsi grožis ir bjaurumas viename. Mėgstu derinti šias dvi savybes, parodyti tobulumą kartu su netobulumu.

- Ką manai apie šou darymą pristatymo metu?

Visada svarbiausia yra pristatyti gerą, kokybišką kolekciją. Kai tu tai padarai, nebereikia bereikalingų triukų ar įspūdingo šou. Tai būtų tarsi prasta dovana gražioje pakuotėje. Pamatai ir apsidžiaugi, tačiau ją išvyniojus belieka nusivylimas. Netgi tikrai geras šou nepaslėps nevykusios kolekcijos. Tik tuomet, kai esi garantuotas savo kolekcijos stiprumu, gali galvoti apie šou. Niekada atvirkščiai.

- Kokį įspūdį tau paliko „Mados Infekcija“?

Gana sunku vertinti. Kai čia atvykau, nesitikėjau nieko. Tačiau turiu pripažinti, kad renginiui prasidėjus, kai aplink tiek veiksmo, buvau sužavėtas. Tai buvo daug daugiau, nei tikėjausi.

- Kiek tau svarbus paties stilius?

Savo stiliumi daug labiau rūpinausi seniau, dar prieš pradedant pačiam kurti drabužius. Dabar visą kūrybinę energiją išlieju kurdamas, konstruodamas kolekcijas. Nebelieka jėgų rūpintis savo įvaizdžiu, o jį apibūdinčiau kaip ganėtinai nuobodų. Mėgstu jaustis patogiai ir dažniausiai derinu itin klasikinius drabužius kartu su savo kurtais rūbais. Tai būna labai paprasti deriniai, mėgstu paprastumą.

- Koks tavo idealus klientas?

Mano idealus klientas mėgsta tai, ką aš darau ir jaučiasi patogiai, vilkėdamas mano kurtus drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją