„Vakarų Europos, Skandinavijos miestų gyventojai savo šventinės nuotaikos neslepia nuo praeivių akių ir puošia ne tik savo butus, bet ir balkonus. Tikimės, kad paskelbtas gražiausio balkono konkursas šią šventinę tradiciją padės puoselėti ir mūsų šalyje“, - sakė NPAA tarybos pirmininkas Vytautas Turonis.

Anot jo, Lietuvoje savo aplinką per šventes labiau linkę gražinti ne daugiabučių, o individualių namų gyventojai. Taip pat įprasta, kad miestai šv. Kalėdoms su retomis išimtimis puošiami tik savivaldybių ir komercinės veiklos atstovų iniciatyva.

Šią tendenciją atspindi jau įprastu reiškiniu Lietuvoje tapę šventiniai gražiausios eglės ir vitrinos konkursai. „Tikimės, kad gražiausio balkono rinkimai taps kasmetiniu reiškiniu, o tviskantys pastatų papuošimai ne tik džiugins akį, bet ir gražins miestą, aplinką“, - sakė V. Turonis.

Gražiausio balkono konkurso dalyviai kviečiami iki gruodžio 29 dienos siųsti savo šventinių balkonų, langų nuotraukas adresu info@musu-kiemas.lt. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 30 dieną.

Laimėtojus išrinks komisija, sudaryta iš Aplinkos ministerijos, skirtingų miestų savivaldybių atstovų ir NPAA narių.

Konkurso dalyvių laukia trys prizinės vietos Lietuvoje, I vietos laimėtojo titulai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Laimėtojams bus įteikti 250-500 litų vertės dovanų čekiai namų remonto medžiagoms įsigyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją