Reikės:

3 kiaušiniai,
200 g cukraus,
100 ml aliejaus,
100 ml apelsino sulčių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
250 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kekso kepimo skardą. Mikseriu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį įmaišykite į plakinį ir lengvai išmaišykite.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Paruoškite glaistą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir šlakelį apelsino sulčių. Aptepkite glaistu iškepusį ir atvėsusį keksą. Papuoškite apelsino griežinėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)