aA
Visus bent kartą yra užklupęs tas begalinis noras, čia ir dabar suvalgyti ką nors ypatingai saldaus.
3 desertai per 30 minučių
© Shutterstock nuotr.

Jei nenorite sugaišti daug laiko virtuvėje, prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič turi paruošusi puikių idėjų, kaip greitai ir lengvai paruošti burnoje tirpstantį desertą, sakoma pranešime spaudai.

Dribsniai su šokoladu ir zefyrais

Šokoladas ir zefyrai – tikrai nuodėmės vertas derinys. Kaip pasakoja konditerė, desertas itin lengvai ir greitai paruošiamas, o jo skonis – tiesiog dieviškas.

„Garų vonelėje ištirpinkite 90 g šokolado, 160 g kukurūzų sirupo ir 3 arbatinius šaukštelius sviesto. Į didelį dubenį suberkite 650 g kukurūzinių dribsnių ir juos apipilkite tirpinta šokolado mase.

Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 400 g mažųjų zefyrų ir 1 arbatinį šaukštelį sviesto. Gautą masę užpilkite ant dribsnių ir įberkite 50 gramų džiovintų spanguolių. Dribsnius su priedais gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus pabarstykite keletą zefyrų ir įdėkite į šaldytuvą 5-10 minučių“, – sako N. Juchnevič.

Kepti bananai kokosų drožlėse

Duona, apvoliota saldžiame kiaušinių plakinyje – vyresnei kartai gerai žinomas desertas, kuris nostalgiškai primena vaikystę. Ne, nesiūlysime pasigaminti šios duonos, tačiau su tokia saldžia plutele, ekspertė siūlo pasigaminti būtent bananus.

„Dubenyje ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius sviesto, įmuškite 1 kiaušinio trynį, įberkite 2 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišykite. Į nedidelę lėkštutę įberkite kokosų drožlių. Nulupkite norimą skaičių bananų, juos pamerkite į sviesto ir kiaušinių padažą, tuomet pavoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su gabaliuku sviesto. Bananus apkepkite iš visų pusių ir patiekite dar karštus, prie vanilinių ledų“, – patarimais dalinasi konditerė.

Gaivus desertas: karamelizuoti persikai su maskarponės padažu

Maskarponės sūrio pristatinėti turbūt nereikia. Šis švelnaus skonio kremas, puikiai derantis prie vaisių ar avižinių sausainių, Lietuvoje gana populiarus. N. Juchnevič, pataria maskarponę išbandyti ir su brendyje karamelizuotais persikais.

„Konservuotus persikus nusausinkite ir sudėliokite į plačią keptuvę su trupučiu vandens. Ant persikų užpilkite šlakelį brendžio ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Vaisius kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie ims karamelizuotis. Išplakite 200 g nesaldintos grietinėlės ir ją sumaišykite su 400 g maskarponės sūrio bei 4 arbatiniais šaukšteliais kondensuoto pieno. Karamelizuotus persikus patiekite kartu su saldintu maskarponės sūrio padažu“, – kulinarė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Baltarusijos ir Rusijos piliečius Lietuvoje šokiravęs pasiūlymas bus tikslinamas: taip elgtis tiesiog negalima (3)

Antradienį Seimas per svarstymą balsų daugumą pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūloma...

Verslas PliusEglė Girdenytė

Europos Sąjungoje – naujas užmojis: prie vairo jaunuoliai galėtų sėsti anksčiau (2)

Nors vis dažniau vairuotojai raginami atsisakyti nuosavų automobilių ir keliauti kitomis...

Vytenis Miškinis

Kruviną egzekuciją sugyventiniui suplanavusi moteris: jis nesirūpino manimi ir nesitvarkė (5)

Sugyventiniu atsikratyti nusprendusi vilnietė nuviliojo jį prie geležinkelio bėgių, ten du...

Gynyba nusivylęs Maksvytis: kovojome, bet to nepakanka įvertino „Žalgirio“ šansus kovoti dėl Top-8

Kauno „Žalgirio“ (15-15) viltys prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas neišaugo....

Daiva Žeimytė-Bilienė, ciklas „(Iš)gyventi", parengė Agnė Keizikienė

Iš Mariupolio ištrūkęs Sergejus – apie karo baisumus ir žmonių nusiteikimą: „rusų pasaulio“ laukę vietiniai savo akimis pamatė, ką jis reiškia (5)

„Aš iš Ukrainos, iš Mariupolio, mano vardas Sergejus. Tik truputį kalbu lietuviškai,...

Elektros kaina Lietuvoje priartėjo prie nulio: kovo mėnuo gali tapti tokiu, koks buvo jau seniai (79)

Elektra Lietuvoje šeštadienį paryčiais atpigs iki maždaug 0,2 cento už kilovatvalandę. Tai...

Parengė Eglė Gatelytė

Vokiečių ekspertas: Vakarai turi naują lyderę (2)

Kol Vokietiją dusina neryžtingumas ir biurokratinė inercija, Vakarai sulaukė tikrosios...

Euro 2024 atrankos starte progų turėję lietuviai iš Serbijos grįš tuščiomis

Lietuvos futbolo rinktinė nesėkme pradėjo 2024-ųjų Europos čempionato atrankos turnyrą:...

Atsargos pulkininkas nesupranta Ukrainos sprendimų: tai niekais pavers svarbiausią kariuomenės užduotį (31)

Ukrainos karo ekspertas Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad Ukrainos pajėgoms nėra jokios...

Toma Miknevičienė

Itin sparčiai plinta priklausomybė nuo pornografijos: į seksologą kreipiasi savo vyrus pričiupusios moterys (7)

Neseniai „Gemius“ paskelbtas tyrimas atskleidė įdomią lietuvių naršymo internete statistiką....